Boulderšopa 2013

  • Bol pondelok pred pretekami, keď sme zhodili všetky chyty dole. Pred nami sa objavilo čisté plátno na ktorom sme mohli predviesť a realizovať svoje umenie, jednoducho sa vyblázniť všakovakou škálou pohybov, ktoré bouldering a lezenie ponúka. Občas sa nám z toľkých chytov a toľkých možností zamotala aj hlava.

Ešte že sme sa rozhodli stavať po farbách a tak sme po 3 dňoch spolu s Dominom Matavom, Ľubošom Mahdálom a Igorom Ondrejom mali postavených 22 kvalifikačných a 5 finálových bouldrov. Všetko bolo pripravené. Ostalo už len čakať na to ako sa zaplní štartová listina. Tá sa postupne začala plniť borcami z Popradu, miestnych zo Starej Ľubovne, ale i z Mikuláša, Prešova, Košíc, Vranova nad Topľou, či dokonca z poľského Noweho Saczu. Nakoniec sa prezenčná listina zastavila na čísle 28, z toho 3 baby .

Caption of the figure above.

Počas 4 hodín ktoré mali pretekári k dispozícii si myslím všetci dobre zaliezli a do finále aj pekne rozradili. Traja borci si poradili zo všetkými bouldrami a rozradili sa na pokusy. Nasledovalo deväť členné finále kedže posledný dvaja mali zhodne po 15 vylezených kúskov. Kvalifikácia dopadla dobre, ale čo finále. Postavili sme to dobre? Budú padať topy, tŕpli sme my stavači a rozhodcovia ako to dopadne. Prvých 6 borcov si s bouldrom číslo jedna nevedelo dať rady, až prišiel na rad Dávid Zavacký a poslal to tam na prvú šupu, to isté potom predviedol Jaro Beskyd a po ňom aj víťaz kvalifikácie Richard “Robin“ Gelle. Druhý bouldrik potrápil všetkých a ako jediný sa nedočkal topu. Na nasledujúcich to už borcom šlo a zvačša na jeden dva pokusy topovali. Viliam Ferčák preukázal skokanské kvality a v 4 takmer preletel doskoové chyty, ale udržal a topoval, v tom istom bouldri to Robin vyfintil technicky a skok nebol potrebný, radosť pozerať na odlišné štýly prelezu. O víťazovi bolo rozhodnuté. No Robin to potvrdil aj posledným topom a s prehľadom zvíťazil. No a nasledovalo el klasiko, vyhodnotenie a odovzdanie cien od sponzorov popradských športových obchodov ULULU a HUDY sportu, afterka a nejaké to pivečko. Je opäť pondelok a ja stojím pred prázdnou stenou posiatou iba finálovou peticou a čisté plátno čaká opäť na svojich umelcov. Tak vďaka všetkým. Dozbouldrovania .

Výsledky:
1. Richard Gelle 4T, 6PT
2. Jaro Beskyd 2T, 2PT
3. Viliam Fercak 2T, 3PT

4. Dávid Závacký 1T, 1PT
5. Dávid Šarkan Smrek
6. Jakub Polak PL
7. Ivan Staroň
8. Jakub Repka
9. Matúš Rodák
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.

Komentáre (3)

Boulderšopa 2013

14.12.2013 16:59:48
Anonym - steve

kurnik šopa a kde bola ta boulderšopa?gratulacia viťazom.(pretekali aj baby?)

Re: Boulderšopa 2013

14.12.2013 17:19:07
Reakcia Anonym -

http://www.climb.sk/?link=2013110415&action=show

Boulderšopa 2013

14.12.2013 20:51:32
Anonym - šaky

hej tri baby v kvalifikacii je to spomenute v clanku

Nový komentár

Ochrana proti spamu
šest +jedna = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...