Lumignano a Limski kanal 2010

  • Po extrémne vydarenej minuloročnej jarnej/veľkonočnej rozliezacej akcii v Buoux a La Turbie som bol tak, ako celý zvyšok partie napichaný na opakovanie tento rok s tým, že pravdepodobne zasa pôjdeme niekam do Francúzska. Skončilo/začalo to tým, že nakoniec takmer nikto nemohol ísť a ja som spamoval po SK lezeckých weboch somrovaním o miesto u niekoho, kto by v tomto dátume plánoval niekam vyraziť. VIDEO

Nakoniec bolo aj pár návrhov od ľudí, ktorí by ma vzali ale upresnením si detailov to vždy padlo (ale aspoň som sa o sebe dozvedel, že napr. pracujem v HUDY KE i keď v KE som v živote nebol a pod. :). Posledná možnosť bola ísť s považanmi na nejakých 5 dní omrknúť oblasť Limski kanal v Chorvátsku - hovorím si reku: 5 dní nie je 10 ako som pôvodne chcel ale furt lepšie ako sedieť doma, že áno... Tak ide sa, ale Zuzka Plškovie narušila 3 dni pred odjazdom idylku flash SMSkou v znení cca. nasledovnom "fajn veselý kamoš ide na týždeň do Lumignano a hľadajú 1-2 ľudí" - pfff, google "Lumignano", slina na klávesnici po prvých obrázkoch, zhrozenie z tvrdej klasy po prvých riadkoch...ojoj, neviem síce s kým ale chcem ísť. Po troche pátrania po nete zisťujem, že Martina so Zuzkou aspoň matne poznám z jedného výjazdu na Jelenec tak hádam to nebude až taký úlet. Nakoniec sa dozvedám, že okrem Lumignana sa ide ešte tak na 2 dni do Limskeho kanala - boača - aká to náhoda!

OK, sobota ráno, vyrážame - wow, nevedel som, že ide s nami aj 4-nohý thailader ridgeback Leon - supa'! Cesta smer Vicenza ubieha v pohode s decent kocovinou a brutal migrénou, ale kecáme, hrám sa s Leonom a za nejakých 8h sme v Lumignane campe na hornom konci dzedziny. Nakoľko je na tomto plácku sociálka ako v Hoellentale (turecký hajzel, hajzel pre invalidov, tečúca voda a parkovisko s posedením) je jasné, že tu zostávame nakoľko tu Maťo so Zuzkou už boli pred rokom. Na tento rok sa však lepšie pripravili, keďže ako sa po pár dňoch od dvoch dederónov dozvedáme, je tu zákaz stanovať a Maťo sa chváli svojim čerstvým 5 miestnym stanom :] Nakoniec však nemal nikto problém za celý ten týždeň pobytu, dokonca ani patrolujúci carabinieri nič nenamietajú. Super, ale nabudúce asi prídem radšej bez stanu nech neprovokujem.

Caption of the figure above.

Foto aspoň z mojej Fickr galérie (časom dám hádam aj sem na server):

http://www.flickr.com/photos/orvaq /sets/72157623790196400/


Počasie fajné, prvý výlet do sektoru s kratšími cestami nech sa "oťukáme" - ako som čítal tak sekaných chytov tu je hafo (však stará škola), ale cesty bez sekania by tu boli asi ultrahaluzné nevyvážené dardy s extrémne ľahkými medzipasážami. Klasa sa dá, nič extra ani smerom hore ani dole. Maťo zaknihuje nejaký ten 7b flash a nechápe kde to ten dederón mohol padnúť. O pár dni skúša ďalšie 7b ale toto nejak odoláva záludným mastným výlezom z plafóna. No nenechá sa odradiť a o jednu líniu vpravo strestá 7c potom čo vidí ďalšieho postaršieho dederóna, čo si to tam dáva na flash alebo ako a rozdáva cenný software. Paráda boača. Zuzka udiera Blood bastard 6c hustým bojom, keď prvú presu musí podliezť/obliezť a inak sa dostať z toho zmätku lán, porieši silový boulder, cvakne druhú, tretiu, posedí s nohandom v jaskyni a valí si to do zlaňáku - však čoby nie keď ide búrka, vrch začína byť zatečený a istič klepe kosu v goráči, 200ke polarteku a nechápe ako v týchto podmienkach dokáže ešte takto liezť (istič cestu dal deň predtým a mal to na hrane v ideál podmienkach - pozn. ističa). Inak čo sa Lumignana týka tak bacha - pizzeria má hnusné a drahé pivo, v utorok je zavříno, mladý neumí anglicky ale jinak pohoda jazz. Čo sa týka noclegov tak sa vraj oplatí zájsť aj po cestičke okolo cintera z dediny kúsok do kopca smerom na Castenegro a tam je nejaký easy prístrešok kde síce pri dlhých dažďoch mierne tečie ale dá sa vraj. Ešte sme boli pozrieť sektor Classico - určite odporúčam cestu La befana 6c - síce som zapytlil na 2 pokusy ale je to úplne naturálny skvost mierne do kopca po x-prdách all the time a treba vytrvalosť a silu prstov ako bulo - aspoň tak mi to prišlo. Síce bol hic jak prasa ale cesta ma strestala ako sa patrí - spoluautor Pietro Dal Pra je tuším ozaj zárukou kvality. Boli sme este omrknúť sektory nad "campom" kde sa vraj lezie v lete - no hustý kompaktný vápenec so strašnými dachmi a obrovskými mega miestnosťami umelo vysekanými za nami dosiaľ neznámym účelom - kto vie nech plz napíše na čo to je. Aby som nezabudol - v Lumignane si prídu na svoje asi všetci lezci - či už milovníci dachov, rajbasov, sem tam nejaký tuf, sem tam strašne zmrdky lišty a hooodne x-pŕd či už na 2, 1 alebo 0.2 článku ale fakt hodne. Ideálna alternatíva olezenej a prefloodovanej Mišej Peči (i keď nič extra proti zasa že jo...).

Caption of the figure above.

Limski kanal - v skratke - čakal som viac. Oblasť má asi 5 sektorov, my sme videli iba jeden v zálive pod rozhľadňou popísaný na lezec.sk, ktorý nás okrem výhľadu na krásny záliv a strašným sekaním v dachu a kompakt kolmiciach + na pohľad nezáživnými rajbasmi ničím extra nezaujal. Nakoniec sme skončili v sobotu na celý deň v sektore Gavranik priamo nad hlavnou cestou, kde sa mi najprv ani nechelo liezť, lebo je to asi tak na úrovni Skalky pri TN, ale po prvých kolmých 6b s nejakým dachom som celkom dostal chuť. Semtam tiež sekanica, ale decent, kolmice parádne, vápno luxus a cesty aj celkom podarené (možno sme mali iba šťastie na výber, alebo čo...). Časom doplachtili asi nejaké 4 dvojky z SK (zdravím Vlado, fakt som Ťa nevedel spoznať :) ). Zuzka zabojovala v 6c, ale nejak tentokrát bolo asi moc horko, Maťo restoval a zo spánku sa prebudil len aby flashol alebo OS-ol nejaké 6c a šiel zasa po svojom až si na večer skočil z Limskej dragy (známy to BASE jump spot s výškou cca. 120m). Našťastie prvý BASE dopadol OK a odkapali sme na privát hneď nad kanálom, ktorý sa takto mimo sezónu zadaril za 12 EUR na hlavu na noc (Milotič grill hneď vedľa Renault predajne). Dobre vybavený 2 izba apartman se vším všudy, ochotný majiteľ, ktorý aj parádne jedlo vie navariť - no bohový luxus. Nedeľa už slabšie počasie, tak iba narýchlo 2 cesty som si dau a pome ho het domoff prv než začnú zácpy.

Díky moc Maťo a Zuzka, že ste ma vzali, díky Leonovi za ranné funky prebúdzanie v predsieni stanu a dezinfekciu tržných rán na rukách a teším sa až sa tam zasa vrátim a dúfam, že aspoň tú Befanu zvesím inak zahodím lezky a roztavím karable :]

P.S. - foto a nejaké mikro videjo sa spracováva ale momentálne som tak grogy, že nezvládam. Stay tuned 4 update! =]

Komentáre (15)

Lumignano a Limski kanal 2010

07.04.2010 12:16:41
- Mano

Pekne, pekne . Tesim sa na fotky a videjko.

Lumignano a Limski kanal 2010

07.04.2010 13:02:59

pekne napisane;-)

Lumignano a Limski kanal 2010

07.04.2010 13:34:35
- Maťo

Som najprv trocha uvažoval aj ja nad nejakým reportom, ale po predchádzajúcich Tomasových článkoch z USaA mi to prišlo ako jesť suché rožky po svadobnej hostine...:-)) Orvaq, ale pekne napísané, klobúk dole, ku rožkom si pridal aj šunku so syrom :-)))

Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

08.04.2010 07:27:08

Lumignano je kvalitna oblast,do ktorej sa oplati zajst. Pre mna lepsia alternativa ako extremne vysmykany Osp s davmi ludi.Pritom to az taky casovy rozdiel zo Slovenska nie je. Hold povacsinou kolmice,tvrda klasa uz nie su tak v mode.Aj ked vo vedlajsich sektoroch boli dachy,ktore velkostou prekonavaju Misiu dieru(a nielen velkostou,ale mnohe aj kvalitou,az na sekance). Urcite by som ale asi najviac odporucal sektor Clasicco,kde ve vsetko! Plus vylet v ramci rest day do Benatok (cca 50 km po dialnici)na jar,ked su tam este neni mraky ludi ,popijat presso,slnko,gondole,nosate talianky,.....Proste raj na zemi!

Re: Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

08.04.2010 07:45:18

Ono je to tot-hla pri Benatkach? Tak to je paradicka, ja som myslel ze kdesi pri Finale, reku tam sa mi trepat nechce. No to zasadne meni situaciu!

Re: Re: Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

08.04.2010 08:07:06

Je to cca 7 h cesty z BA okolo 700 km. Cize 150 km navyse oproti Ospu. Ja mozem len odporucit!Aj vino tam maju dobre,co sa o Dragovom povedat nedalo!Este,ze som vzdy vliekol domace zasoby do Slovinska:)

Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

08.04.2010 10:43:46

Nemáte niekto skúsenosti s ubytovaním niekde v okolí? Kemp alebo privát (okruh 20km)? Viem, že v Lumignane nič nie je a na tom parkovisku sa mi moc prespávať nechce. Spal som tam raz po ceste z Fr a ľudia čo tam boli nám rozprávali o častom vykrádaní áut. Mali tiež osobnú skúsenosť.

Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

08.04.2010 14:22:06

Dobry clanok, chvalim. Ta prva fotka - tenisovy laket? :))

Re: Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

08.04.2010 20:50:25

Ou, vdaka, ked som totiz clanok po sebe rano precital tak som si grgol lebo som tym mojim neskorym vetnym skladbam sam nerozumel a nasiel som x preklepov a hrubiek. Btw. ani neviem kto za mna doplnil diakritiku - akoze aj dikes sice ju nemam moc rad (diakritiku akoze) :]<br /> Jo a ad. laket - vychadzalo mi to samodiagnostikou skor na golfovy laket, potom zasa tenisovy a nakoniec sa ustalujem na tom, ze ide o nejaky upon tricepsu/bicepsu a ma to aj suvis s presilenymi prstami trocha. Takze si clovek moze vybrat :]

Re: Re: Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

09.04.2010 13:19:19

Hej, pri samodiagnostike som zostal aj ja :) Takze myslim, ze mam teniskac, teraz skusam ten strecing, tak ako je v jednom clanku tu na tomto webe, uvidime... S lezenim mam bohuzial zatial volno... Na porazenie v tomto case.<br /> Ad stylistika: mne sa prave takto pisane clanky pacia, takze davam 10 bodov z 10-tich :)<br /> <br />

Re: Re: Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

10.04.2010 20:57:32
Reakcia - blxa

dufal som, ze ta to nenaserie, ale ostatne clanky su s ˇ/´, tak som si dovolil... popri citani to slo celkom rychlo. a tych preklepov/hrubiek som moc nenasiel, tak som zrejme nejake prehliadol...

Re: Re: Re: Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

10.04.2010 22:48:34

Cau, nie, vobec ma to nenastvalo, len som bol prekvapeny, ze sa s tym niekomu chcelo babrat a ze niekto ma moznost menit text v blogoch teda okrem admina.<br /> Nic v zlom len mozno by bolo dobre po editacii dat na zaciatok alebo koniec textu poznamku, ze bol urobeny edit alebo nejaky zasah. Dikes&amp;peace :]

Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

08.04.2010 21:46:11
- juraj

byvam pri lumignane, kto by potreboval s niecim pomost, staci sa ozvat. ciao

Lumignano a Limski kanal 2010 - AKTUALIZOVANE

12.04.2010 15:34:21
- klem

tych svajciarov na cervenom poziarnickom afte som stretol v ospe :-)

kalic litle

06.02.2011 09:45:19
- jastrab

ako mnesa stal zevraj dosti zli uraz zevraj som padol vise 35metrou ato pri prilezitosti zlanovania kralovskeho mostu -zeleznicny co sa ide do BB

Túto položku môžu komentovať iba prihlásený používatelia. Prihlás sa alebo zaregistruj!