Bindhammer a Knorr pokorili Hotel Supramonte!

  • Nemeckí lezci - Christian Bindhammer a Damaris Knorr zopakovali prelez 400m dlhej cesty Hotel Supramonte (8b) v Gola di Gorroppu na Sardínii. Tak sa im to predsa podarilo! Informácie o preleze, fotky a video nájdete v článku ...

Prvú čas? článku si môžete prečíta? TU.

Christian Bindhammer a Damaris Knorr v Hotel Supramonte

Caption of the figure above.


Napriek tomu, že cesta Hotel Supramonte (8b) má už nieko?ko opakovaní, od roku 1998 - kedy bola založená, doteraz sa ešte nikto nepokúsil zdola? ju celú štýlom OS. Prvý sa o to pokúsil Christian Bindhammer, ale po prelezení do tretej lanovej dĺžky klasifikácie 8b štýlom OS sa jeho postup v štvrtej dĺžke za 8a+ zastavil. Christian sa preto rozhodol 'preskúma?' zvyšné lanové dĺžky, hoci si pri pošmyknutí ?ahko poranil nohu.

Christian Bindhammer
Caption of the figure above.


Po piatich dňoch oddychu sa o ráno o 8:00 dvojica - Bindhammer a Knorr rozhodla nastúpi? do cesty.
Výstup im s?ažovali stále stúpajúce teploty, napriek tomu však čoskoro dosiahli piatu - problémovú dĺžku, kde Christian spadol, a po menších problémoch dosiahli po 10 lanových dĺžkach úspešne vrchol o 15:30.

Christian Bindhammer je známy hlavne prelezmi jedno-dĺžkových ciest vysokej klasifikácie, menej už dlhšími cestami. Medzi jeho posledné viac-dĺžkové 'úlovky' patrí Kein Wasser kein Mond (9+/10-) v Schafberg (?vajčiarsko) a New Age (10-) v Rätikon (?vajčiarsko).

Damaris Knorr
Caption of the figure above.


Hotel Supramonte (8b) - stručná história
- cesta v Gola di Gorroppu na Sardínii bola založená v roku 1998 Rolando-m Larcher-om and Roberto-m Vigiani-m, roku 2000 ju pokoril Talian Pietro dal Prà a Slovinka - Martina Čufar urobila v roku 2006 prvý ženský prelez. Niektorí lezci cestu zdolajú počas jedného dňa, iní nocujú vo výklenku v skale. Napriek tomu,že originálna verzia cesty má 11 dĺžok, mnohí lezci poslednú dĺžku klasifikácie 6b+ vynechávajú, napriek tomu, že je jednou z najkrajších. Cesta Hotel Supramonte klasifikácie (8b) ponúka náročné technické lezenie po vzdialených chytoch a je jednou z najkrajších viac-dĺžkových ciest na svete,i keď ešte stále nebola pokorená štýlom OS ...

Hotel Supramonte (8b)
Caption of the figure above.


Video z prelezu:
Caption of the figure above.







STIAHNU? VIDEO

Na záver ešte nieko?ko fotografií z prelezu:
Caption of the figure above.


Caption of the figure above.


Caption of the figure above.


Caption of the figure above.

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!
Túto položku môžu komentovať iba prihlásený používatelia. Prihlás sa alebo zaregistruj!