Comments (15)

Ričiho sardinka

17.06.2014 20:27:08
Anonym - zvk

Ked som videl na Pukanci..zraloku tu skaredu splet variant tiez ma to nemilo prekvapilo.

Ričiho sardinka

16.06.2014 08:52:42
Anonym - Vladisko

Pocuj Rici, to uz si prehnal. Som myslel, ze tie varianty to je len sranda. Ak si chces liezt kombinacie tak si ich lez. Vzdy sa na skale treningovo kombinovalo a aj bude. Ale rozhodne by som to nezavadzal do sprievodcov a dennickov. To potom mozes prist hocikde na sulove a zobrat dve cesty vedla seba a spojit Dejavu dole a Kiss me hore. Druhy variant Kiss me dole a Dejavu hore. Este zalezi v ktorom borhaku traverznes... Potom prejdes par metrov a spojis blaznivy projekt a hakunamatata a naopak. Potom na tabulu a spojis modre misky a jesenne matury.... Ale k comu je to dobre? V sprievodcoch mozme mat priame linky a kombinacie si kludne lez sam pre seba. Toto je zvlasny trend v sulove. Vladisko

Re: Ričiho sardinka

16.06.2014 10:02:12
Reakcia Anonym - brano

Ono to neni trend len v Sulove, ale pomerne dlho puzivana prax v Misej Peci, Visnovom, alebo Alternativke. K tomu zavadzaniu do sprievodcov - pozri si trebars Vlkovho sprievodcu k Moravskemu Krasu, tam mas dokonca napisane k jednej ceste 2-4 varianty, ktore sa lisia len tym, ze vynechas jeden alebo dva chyty. Nehovorim, ze sa mi to ako nejako zvlast paci, chcem len upozornit, ze to je pomerne bezne pouzivana prax, a nie je asi uplne fer to hadzat Ricimu na hlavu.

Re: Ričiho sardinka

16.06.2014 10:49:57
Reakcia Anonym -

Čo je na tom Riči si len preliezol další variant, to súlovsky (ale aj iny) sprievodca sa svojou prehladnostou a zrozumitelnostou už pomaly rovná zvitku od mrtveho mora je iná vec, ale chalani to majú ako treningovú oblast tak to beriem. Je len škoda že na orietnáciu v danej oblasti potom potebuješ aj lokalneho týpka ktorý ti vysvestlí čo kde a ako liezť, ale to je iná pesnička.

Re: Re: Ričiho sardinka

16.06.2014 11:03:55

Ryba a jej varianty su jasne, mas tam popis. Ci uz je to Flipper, Willy alebo Sardinka su to logicke kombinacie. Zmysel je v tom ze su to tazsie/lahsie linky. Keby sa klasa nemenila bol by vyznam otazny. Kombinacie boli a budu, ci uz ako motivacne cesty v procese "dobijania" hlavneho projektu, alebo ako lezitelnejsie varianty hlavnych linii (ktore nie vzdy byvaju najlogickejsie). Mrzi ma len ze mi Rici vyfukol prvy prelez :)

Re: Re: Re: Ričiho sardinka

16.06.2014 11:06:42

A samozrejme gratulujem! Kto liezol Rybu vie o com je problem sardinky.

Re: Ričiho sardinka

16.06.2014 12:35:21
Reakcia Anonym - kmeto

Je to otazka uhla pohladu. Z Kiss me do Dejavu to nema zmysel. Ciest v tejto obtiaznosti je ako mraku vsade. Ale ked zacnes liezt 8a, 8a+, 8b a viac tak ciest v tejto obtiaznosti je na Slovensku ovela ovela menej. Ak este lezies dlhsie ako par rokov, za chvilu uz nemas co liezt, aj ked za cestami po Slovensku cestujes. Preto vznikaju taketo spojenia, aby sme mali co liezt. 8a+ lezec si moze prist vyliezt Sardinku, aj ked na Rybu nema.Aj ked hodnota je samozrejme otazna, urcite vyssiu hodnotu maju samostatne linie, aspon pre mna urcite. Ale niektore spojenia su famozne a bola by velka skoda ich neurobit.

Re: Re: Ričiho sardinka

16.06.2014 16:59:27
Reakcia Anonym - edo

Ja som to tušil, že byť silný, znamená problém. Lepšie je sa len tak plandať po skalách a liezť si mraky ciest. Asi som už starý a nemoderný, ale keď sme chceli trénovať tak sme spájali, kombinovali, zliezali, traverzovali, rôzne cesty a nenapadlo nás to dávať to nejako na verejnosť. Chalani,len mi nevyfúknite Šprota asi tušíte akú bude mať líniu!

Re: Re: Re: Ričiho sardinka

16.06.2014 21:49:45

Tak ked vylezies napr. Bubu, Kompromis, Novy opus, O pat dvanast, Novy zakon, Dio, Vykrik z kamena(S. navraty), Ikarov sen, Jesenne matury var., Mnam mnam, Olymp var., Olympiada, Hey Joe, Mexicku popravu, Hore, Nymfu, Bumerang, Plysove uska, Stopy arasidov, Kultovku, Hadimrsku, Vyvetveni, Alien(Mimon) tak to nedavaj na verejnost.

Re: Re: Re: Re: Ričiho sardinka

17.06.2014 10:39:41
Reakcia Anonym -

Pedro je mi to fuk nic proti variantam nemam len treba na druhej strane uznat že je rozdiel nacvicovať cestu ktorú si nacvaknes z inej cesty a potom ju nacvicujes do aleluja a čistú líniu ktorú musíš zakaždým prebiť odspodu aby si ju mohol nacvičiť a peliezť, to je potom trošku ine, najmä ked časti tých ciest už poznáš s predošlého lezenia tak ale ono sa to tak aj berie trošku s rezervou..

Re: Re: Re: Re: Re: Ričiho sardinka

17.06.2014 22:41:50

Reč je o rôznych veciach, o spôsobe prelezu, to nesúvisí s tým či je to samostatná línia alebo kombinácia. Máme tu istenia 2-3m od seba kde je to prebitie len o šetrení kože. Aj samostatnú linku môžeš zavesiť z hocičoho. Keď si liezol samostatné časti v iných cestách tak áno samozrejme sú to potom cesty "zadarmo/za odmenu."

Re: Re: Re: Re: Ričiho sardinka

17.06.2014 15:47:04
Reakcia Anonym - edo

Možno som sa zle vyjadril,ale myslel som to tak,že ak si v rámci tréningu,alebo z dlhej chvíle nieco pospájam,nemusí byť z toho hneď nová cesta. Možno to Riči spravil z recesie,keď videl tie variácie,už len ten názov... Samozrejme,že spojením viacerích ciest môžu vzniknúť a aj vznikajú parádne línie ale nič sa nemá preháňať. V tých príkladoch ciest sú zmiešané hrušky s jablkami. Niektoré majú časť spoločnú s inou cestou ale potom sú samostatné-Nový zákon. Potom sú zliepance,ktoré vznikli asi kvoli číslu-Dio,čo je aj parádna línia. Ale ja tam vidím ešte potenciál a to- O päť 12,časť Opusu,do Hrany,kúsok Zákonom a Nov.Opusom hore alebo do prava a dávam tomu 7C. A asi to aj toľko bude,možno ešte ľahšie. Kebyžeto zapíšem asi by ste sa všetci smiali. Ide o to čo prijme lezecká komunita. Keď sa to začne diať vo všetkých oblastiach a sektoroch,tak sa v tom ani divá sviňa nevyzná. Týmto nechcem napádať Ričiho ani teba Pedro myslím to tak globalisticky,celosvetovo :-O

Re: Re: Re: Re: Re: Ričiho sardinka

17.06.2014 22:54:49

1)názov sme vymysleli spoločne :-) 2)nemusí ale pokiaľ má zmysel môže z toho byť cesta, tu sme usúdili že zmysel má. Keď nevieš vyviezť Rybu a máš na a+ (možno aj trochu viac) tak máš čo liezť to je celé. 3)ako píšeš ukáže čas či sa to bude liezť alebo to upadne do zabudnutia 4)konkrétne v tomto prípade je argumentácia orientáciou nezmysel ;-) 5)hm a v čom bude spomenutá kombinácia iná oproti Novému Opusu?

Ričiho sardinka

19.06.2014 07:29:00
Anonym - Ty a ja

My si vytvarame sami pre seba,cesty pre nas, pre domacich.Koho to bude zaujmat o rok o tri? Lezte si svoje veci a nestarajte da do druhich.Ste komisia ked vsecko rozoberate ako bytcania? Boze koho to trapi,je to svetova klassa? Racej cvakni top stary a nefusuj.

Re: Ričiho sardinka

19.06.2014 13:20:19
Reakcia Anonym - zvk

ked sa mi niekde nieco nepaci alebo paci napisem to bez ohladu na tvoje emocionalne rozpolozenie. O klase, o krase o comkolvek co priamo neuraza ale informuje. Pre seba si navrtaj chyty na povale.

Only registered users can comment this item. Please signin or signup!