Tri Grácie

  • Sme opäť tu. Okolie poznáme dokonale. Tentokrát to bolo o niečom inom, nikto nič nečakal. Ani to počasie. Cestou tam som sa cítil, ako by som išiel autobusom do roboty, len som si lístok necvakol. V hlave samé otázniky. Ako ďalej?

Často som sa budil, mal som zlý sen. Vľavo? Vpravo? Rovno? Zostal som stáť, ako prikovaný vždy na jednom mieste. Nočná mora? Skutočnosť.

Sme opäť tu. Okolie poznáme dokonale. Tentokrát to bolo o niečom inom, nikto nič nečakal. Ani to počasie. Cestou tam som sa cítil, ako by som išiel autobusom do roboty, len som si lístok necvakol. V hlave samé otázniky. Ako ďalej?

Vápno čakalo iba na nás. Zlá predpoveď sa nenaplnila. Zavesili sme sa do steny na naše obľúbené miesto. Tí lanovkári, čo nás už xtý krát mohli sledovať, si museli myslieť svoje. Žeby nová lezecká "performance" pre turistov? Ak sme vyliezli nových päť metrov, tak to bolo aj veľa. Večer nás navštívila pani depka. Stará grácia, ktorá nevie čo zo sebou. Tvrdým spánkom sme ju vyprevadili do údolia. Čistá hlava, nová sila. Ďuro, ako tank Sharmen vyrazil v pred a nič ho nezastavilo. Aďo ho nasledoval. Chalani zmizli za prevismi. Už som ich nepočul. Spojenie z "hjústnom" sa preruší na dve hodiny. Zostáva mi len čakať. Fix nás už nespája. Ticho preruší cinkot. Vo vzduchu zasvištia laná. Hotovo? Nie úplne. Ale nová cesta DREI GRAZIEN je doprojektovaná a pripravená ...

(nákres a podrobné info neskôr)

autor:  Mano

viac na blogu MANO | factory

Drei Grazien from manoo on Vimeo.

Comments (18)

Tri Grácie

25.07.2011 15:46:20

paradicka chalani, drzim palce!

Tri Grácie

25.07.2011 15:48:54
- lieko

super ako vzdy, vypovedna hodnota nula ako z textu tak z videa. Naco to sem davas ? Napis branovi urcite ti da moznost umiestnit banner na tuto stranku a nemusis pisat pseudoclanky.

Re: Tri Grácie

28.07.2011 03:08:48

Lieko ty si na liekoch alebo co? <br /> Namiesto toho, aby si bol rad, ze mas co citat a pozerat na climbe len rypes. Ked nieco natocis a/alebo napises ty tak potom sa ozyvaj. Alebo zvozime vsetkych co nieco zavesia na climb? AKo to potom skonci, mozes si potom pozerat prazdnu stranku pripadne browsovat stare clanky..

Re: Re: Tri Grácie

28.07.2011 10:16:24
Reakcia - lieko

Ak sa pozries nizsie nie som jediny co sa stazuje. Ak si to zverejni ako blog nemam s tym najmensi problem. Jedine co tymto chalan sleduje je, ze si nahana kliky na svoju stranku. A nie je to prvy krat. <br />

Re: Re: Tri Grácie

28.07.2011 10:42:34
Reakcia - tom

Erik, clanok (rozumej sprska nesuvislych takmer neplnovyznamovych viet) a video (rozumej zopar zaberov lanovky, vrtania, padu, prirody) ma vypovednu hodnotu pre autora, zucastnenych chalanov a par ich blizkych ludi. Pre ostatnych nulovu, lebo z clanku nemame o ceste ziadne informacie, ani len sa mi nemozu potit dlane pri opise ako Ado zamakal a bachol daco tazke, len sme zase a opat dostali link na sukromnu stranku. Na to tu je sekcia blog, a nie hlavna stranka, o tom tu vsetci pisu. <br /> Uprimne sa tesim na verziu 2 s plnym videjkom a clankom K VECI, to jest zazitky, info o ceste atd.. <br /> (A kedze viem kade ide a topo nepotrebujem (a nie som z okolia chalanov), mam sto chuti prave vdaka tomuto clanku tam ist a chalanom preleze zobrat. A just. Ha ha!)

Re: Re: Re: Tri Grácie

28.07.2011 11:21:09

OMG chlapci..uz sa hadate ako na tych forach tvnoviny a pod. pi**viny.. Ved to je uplne jedno kde to daju hlavne, ze sa nieco deje v slovenskej lezeckej komunite.. A tyto makaci sa snazia a v poslednej dobe maju asi najvacsiu snahu nieco vyliezt, kedze tie slavne mena reprezentantov su uz nejako zabudnute a nikde sa o nich nic nepise a ktovie ci vobec este lezu :DD... A je dobre, ze hned nebachli cely popis ale postupne nas natahuju a vytvaraju pekny pribeh ako to vsetko spachali.. A spekulujete tu, ze to ma byt v blogu a pod. Ved sa na tych lezeckych strankach pridava tak 1 clanok za dva tyzdne.. tak nech to pekne je na hlavnej stranke a este ktomu taky super vykon.. Kto z vas sa chysta najblizsie urobit first ascent na dachstein??? No vidite nikto :DD... Tak a tesim sa na filmik a dufam, ze autori chystaju toto leto este nieco pekne..Napr doliezt cestu phantom v dolomitoch..Drzim palce na pocasie..

Re: Re: Re: Re: Tri Grácie

28.07.2011 12:14:12
Reakcia - zvk

Kamo, tesim sa kazdej novej veci co tu pribudne. Fakt, nieje ich na Slovensku vela. A od Duriho, Ada a Mana celkom fajne vecicky a pekne profi videa... palec hore!

Re: Re: Re: Tri Grácie

28.07.2011 12:52:10

&quot;...opat dostali link na sukromnu stranku...&quot; a toto je vari &quot;nesukromna&quot; :DDD

Re: Re: Re: Tri Grácie

28.07.2011 13:57:39

Myslim si, ze je to tak trosku vecou autora akym stylom prezentuje svoju pracu (ci uz video alebo clanok), ale to je moj osobny nazor a kazdy ma pravo na svoj, kedze sme v demokracii. <br /> Mne sa praveze vami kritizovana prezentacia pacila, nedostanes vsetky informacie hned, ale trosku ta autor napina a da sa ocakavat, ze pokracovanie bude nasledovat.. <br /> Ak sa to niekomu nepaci, je to v poriadku, kazdy ma iny vkus, co ma ale vytaca je to urazanie a rypanie! Ja osobne sa taktiez velmi tesim kazdemu prispevku na climbe, ci sa mi paci alebo nie, ale v pripade ze to aj nie je nieco co sa mi paci, NEKRITIZUJEM ludi, ktori nieco urobia a maju tu guraz to zakvacit na internet a podpisat sa pod to! Pokial sa mi clanok/video nepaci, nevadi nikto ma nenuti to citat. Taktiez ma nikto nenuti otvorit si odkaz na stranku pod clankom, ale nevidim dovod preco by to tam nemalo byt..<br /> a k tej sekcii blog, no neviem, ja ju velmi nesledujem a preto je dost mozne ze keby to bolo len tam ze by som clanok vobec nezaregistroval..<br /> proste ma len irituje ked sa ludia neproduktivni - myslim tym netvoriaci clanky/videa navazaju do ludi ktori nieco robia..<br /> a posledna vec, na climbe bolo uz vela clankov/videi, ktore podla mojho nazoru nestali za nic, ale to neznamena, ze mam ja pravo ich za to zhadzovat<br /> tolko moj nazor

Re: Re: Re: Re: Tri Grácie

28.07.2011 14:27:35
Reakcia - lieko

hrach na stenu ...

Tri Grácie

25.07.2011 16:06:03
-

Tak ste to nakoniec rmskli? No super, dajte cim skor podrobnejsie info, nech viem preco ste sa na dlhy cas stratili zo sveta.

Tri Grácie

25.07.2011 20:11:48
- Tomas S

My chceme film phantom !!!! :DD.. ale super videjko.. Pekne to robis a dufam, ze uz konecne spravite nejaky dlhsi filmik aspon na 45 min. a nebolo by odveci z nasich tatier :DD:.. vela krasnych zaberov prajem..

Tri Grácie

26.07.2011 13:40:07
-

Nejak som nepochopil o čo ide. Dokončili ste cestu, či nedokončili ? Nová cesta, alebo nejaká staršia ? Starý projekt ? Či len nejaký film sa chystá ?

Re: Tri Grácie

26.07.2011 14:23:29
Reakcia - tom

zatial len promo na nieco, o com vie par znamych. chlapec si robi reklamu a nepozna tu sekciu Blog

Tri Grácie

26.07.2011 18:14:07
- adi

ti co nevedia o co ide... tak ide o prvovystup na dachsteine, ktory sme nedavno dokoncili. zatial vsak neostal cas na volny prelez, preto budu podrobnostiu neskor a navyse sa chysta z toho pekny filmik...

Re: Tri Grácie

27.07.2011 11:18:41

Vidíš toto mohlo byť v podtitule a bolo by to hneď jasné :)

Tri Grácie

28.07.2011 11:15:09

Čaute.Máte tilt shift objektív alebo to bolo dorábané v kompe?

Re: Tri Grácie

28.07.2011 12:43:16
Reakcia - zuzka

Choroba z povolania? :-D :-D :-D

Only registered users can comment this item. Please signin or signup!