Majstrovstvá Slovenska v športovom lezení 2010

  • V sobotu 9. 10. 2010 sa v Považskej Bystrici uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v lezení na obtiažnosť. Zúčastnilo sa 20 mužov (z toho 8 juniorov) a 5 žien. Preteky prebehli bez väčších problémov. Príjemným oživením bola účasť 11 ročného Tomáša Plevka (HK Manín, Edelweiss, Anatomic), ktorý svojím vekom patrí ešte do kategórií detí, ale na pretekoch ukázal, že sa nestratí ani medzi juniormi. Na mužov bude musieť ešte trochu podrásť a nejaký rôčik potrénovať. Galéria.
Kategória žien bola opäť slabo obsadená. Baby predviedli pekné výkony, ale tej pravej súťažnej atmosfére chýbala väčšia konkurencia. Zvíťazila Lenka Mičicová (Edelweiss, K2-Žilina).
V mužskej kategórii sa tradične zúčastnilo najviac pretekárov, a tým pádom bola pre diváka aj najzaujímavejšia. Staviteľ tratí (Dávid Šatánek) si pre mužov v semifinálovej ceste pripravil bonbónik v podobe úseku bez chytov, ktorý bolo možné zdolať buď výškou alebo kombináciou bouldrovo – kútových zručností. Bolo zaujímavé sledovať ako niektorí pretekári, po zdolaní počiatočných problémov cesty, doliezli do no hand-u pred problémovým úsekom a bezradne rozhadzovali rukami. Nakoniec sa však kvalita prejavila a ďalej postúpili tí najlepší. Iba Ďuro Repčík (Anatomic, Edelweiss, Techwood) sa asi rozhodol, že po rokoch neustáleho víťazenia to tento rok trochu zdramatizuje a do finále postúpil z posledného miesta. Aj to iba vďaka bodom z kvalifikácie. Vo finále však už nenechal nič na náhodu a suverénne si doliezol pre víťazstvo. Konkurenciou mu bol iba Ondrej Švub (CCCBBB Banská Bystrica). Ostatných víťaz predčil skoro dvojnásobným počtom bodov.
O tohtoročné majstrovstvá sa opäť postarali pre lezeckú komunitu takmer neznámi, ale pre prípravu a úspešný priebeh pretekov nepostrádatelní ľudia. Im patrí moja najväčšia vďaka.
Viac fotiek v galerii.
 
Sponzori:
 
Edelweiss, Progress, Aminostar, Northland, Alpha Sport Považská Bystrica, HK Manín
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.
 

Comments (1)

Majstrovstvá Slovenska v športovom lezení 2010

12.10.2010 18:59:00
- caballo

velká vdaka patrí všetkým organizátorom z považskej bystrice, pretože najskôr mali robiť detské preteky, potom jednotku a na koniec sa museli obetovať a urobiť majtrovstvá.<br /> pretekárom dakujem za účast a gratulujem k výsledkom.<br />

Only registered users can comment this item. Please signin or signup!