ClimBeer boulder contest vol. 3

  • Alebo ako Kraken prišiel, videl a zvíťazil.... výsledky.

Ahojte!!

Ako sme vo veľkom predstihu avizovali, 10.4.2010, teda ostatnú sobotu sa v Smižanoch konal už tretí ročník miestnych open pretekov. A poviem Vám pravdu, stálo to naozaj za to!

Už večer pred pretekmi sa v Smižanoch začali zhromažďovať lezci zo všetkých kútov Slovenska. Kraken stihol aj Tomašák no a ostatní si zorganizovali na stene predpretekársku párty:).

Caption of the figure above.

foto denia

V sobotu nás počasie neprekvapilo a bolo miestami hnusne ale aj príjemné, takže skúškou ohňom prešla naša mega celtová strecha - ktorá vydržala všetky nástrahy vetra a dažďa. S vonkajšími profilmi sa ClimBeeristi naozaj zahrali a tak boli pripravené až 2 v úplne novom uznajte že imidžoivom šate. Tento krok sa ukázal ako rozhodujúci, keďže pretekárov bolo spolu 55 a do indoorovej časti by sa namačkali len s problémami. Ale dosť už, poďme na vec!

Caption of the figure above.

foto denia

Caption of the figure above.

foto denia

Caption of the figure above.

O desiatej vypuklo pravé bouldrové šialenstvo a pustili sme sa do bouldrov z dielne Lukáša Mareka a Miša Sabovčíka(šebo nakoniec pre poviinosti nemohol dôjsť). Celé tri hodiny sme mali možnosť ukázať čo je v nás a v Lukášových obľúbených pretláčakoch vypustiť aj dušu. Problémiky sa ukázali ako veľmi pekné kúsky a pod jednotlivými sa zhromažďovali súdržné skupinky pokusujúcich. Najlepších 10 mužov postúpilo do finále, žien bol viac ako vlani, no aj tak postúpili všetky a kategória juniorov (do 15 rokov) bola vyhodnotená po ukončení kvalifikačky. Mladí zaliezli naozaj parádne, v bouldroch bojovali ako o život a patrí im náš obdiv. Prvé miesta obsadili:

1.Tomáš Plevko, HK maním považská bystrica

2. Rafael Kuffa,   JAMES Kezmarok

3. Martin Slebodnik, ClimBeer Smižany

Počas príprav na finále a jedenia chutného gulášiku sa uskutočnila súťaž v skokoch. Kto bol, videl, že sme zo seba dali všetko a každý skočil čo ho pustilo. Ako poslední skokani udatne súperili Peťo Kraken Doležaj a Ďuri Repáň. V drsnom súboji nakoniec kráľovský let dlhý 2,2 metra hodil Kraken a tak sa stáva prvým držiteľom Smižianskeho rekordu (len pre zaujímavosť - skákalo sa vo väčšom previse ako vlani - a tuším aj na podobných súťažiach majú menší sklon, skákali sme viac priamo)O rok bude skolon aj uhol skoku rovnaký a tak môže byť Krakenov rekord zlomený. Uvidíme.

Caption of the figure above.

foto denia

Vo finále sa už ale ukázalo, že v Smižanoch nesúťažili žiadne Béčka. Kvalitné zastúpenie pretekárov a naozaj náročné bouldre preverili sily aj tých najväčších silákov a siláčok. Atmosféra bola vinikajúca, davy fanúšikov podporovali svojích favoritov/ky a masívnym vreskom tlačili pretekárov na TOP!! Ako to dopadlo?

Caption of the figure above.

foto denia

Caption of the figure above.

foto denia

Caption of the figure above.

foto denia

Caption of the figure above.

foto denia

Finále ženy:

1. Jana Bednárová, James Kežmarok

2. Eva Schoneckerova - Kováčová, Boulderoom

3. Romana Šlosárová, Boulderoom

Finále muží:

1. Peter Doležaj, Kraken klub

2. Matúš Kostka, HK Jasná, Alpha sport mamut

3. Michal Marek, ClimBeer Smižany, vovyske.sk

4. Štefan Bednár, James Kežmarok

5. Dávid Šatánek

Afterpárty

Naozaj masový presun do baru Starý Kelt ťažko opísať, kto bol v aute tak vie. Na mieste nás už čakala kapelka Nočný život z Prešova, ktorá si pre nás opäť pripravila kopec skvelej hudby a dostali nás všetkých na parket. Tu sa moje zážitky končia :). Snáď ďalší priebeh afterpárty opíšu iní zúčastnení.

Zhrnutie:

ClimBeer preteky sa každým rokom posúvajú vpred: počtom zúčastnených , kvalitou štartového poľa, množstvom profilov (pri tempe rastu pretekárov ďalší rok aspoň 3 outdoorové profily), určite sa vyskytli aj veci, ktoré nám nevyšli, stratilo sa pár kvalifikačných lístkov, možno boli niektoré bouldre ťažšie ako sme predpokladali, ale berte prosím na vedomie, že naším cieľom je baviť Vás, dostať Vás na jedno miesto, podať nejaký ten športový výkon a hlavne sa zabaviť v okruhu fajn ľudí. Z tohto pohľadu si myslím to boli úžasné preteky. 

Preteky navštívila aj miestna televízia zo Spišskej Novej Vsi - televízia Reduta..smola, že stihli iba súťaž v skokoch a tak na ich záberoch vidieť zväčša iba skoky, potom museli odísť - ich pohľad na akciu nájdete na tomto linku:

http://www.snv.sk/?tvarchiv=1&videoID=100414-2

Na ďalšom videu pracuje tím okolo Fredyho-prajeme skoré uzdravenie, Štecke ďakujeme za záznam akcie. Na video sa tešíme!

Ešte raz sa chcem poďakovať všetkým, ktorí nám pomáhali s prípravami, do noci stavali vonkajšie profily, varili guláš a všeobecne nás podporovali. Obrovská vďaka patrí aj sponzorom, ktorí dodali do súťaže hodnotné ceny!

Už sa teším ako sa znova stretneme o rok!

Za ClimBeer team - Cyril.

Sponzori:

Caption of the figure above.

Comments (16)

ClimBeer boulder contest vol. 3

15.04.2010 21:48:30

tak čo poviete? ako sa vám páčilo?

ClimBeer boulder contest vol. 3

15.04.2010 21:55:05
- Pipo

Ta co povieme ? :D ta najlepsia supa :D uz sa vidime na 4 pretkeoch na buduci rok :) Chlapcom zo Smizian Bravo :D

ClimBeer boulder contest vol. 3

16.04.2010 10:58:14
- strme

megaaaa :)

ClimBeer boulder contest vol. 3

16.04.2010 11:13:12

Video je super. Celkom by ma zaujimalo ako to taky bezny sledovac televizie vnima. Ale tak treba ich pripravovat postupne na to ze raz bude lezenie popularnejsie ako fotbal a v krcme sa bude namiesto fotbalu vecer kukat svetak v lezeni. To je ta svetla buducnost! :) Nie, bez srandy, super ze sa vam podarilo vybavit take daco. Aj v ziline tusim robili nejake soty pre miestnu televiziu, len nech ludia vedia.

Re: ClimBeer boulder contest vol. 3

16.04.2010 11:14:48

Ozaj mlady nadejny ambiciozny hackeri ... ak mate cas, skuste kuknut, v akom adresari na tej ich televiznej stranke je to video, skusal som prehodit to video sem, ale nemal som cas hladat v akom adresari to maju.

Re: ClimBeer boulder contest vol. 3

16.04.2010 17:32:12

Sa Ti ešte nestalo Braňo ako v Podhradí miestny štamgasti rozoberali pri pive vrchný boulder v Excalibure a v telke kukali King lines? A k tomu ešte Igorovi radili lepšie kroky v projekte...:)

ClimBeer boulder contest vol. 3

16.04.2010 12:44:59

skus tuto:<br /> <br /> http://www.snv.sk/data_import/tvrVysielanie/100414/100414-2.flv<br /> <br /> V.

Re: ClimBeer boulder contest vol. 3

16.04.2010 15:08:39

Sakris, stavil by som sa ze toto som skusal. No nic, mas u mna pivo. :) Dik, ale uz to asi pred vikendom nestihnem.

ClimBeer boulder contest vol. 3

16.04.2010 13:11:00
- Pretekár s ťažkou nocou

prišiel som, videl som, chytal som, plakal som... ...nad tými Topovými dolezmi. Tie dolezy musíte mať už v mene, ako napr. Dolezaj. Bola to super predNoc a super zaNoc, preteky boli pre mňa výborné... ...páčilo sa mi, že tam bolo minimum stresu a že to nikdo nebral tak vážne ako na MSR :-)

ClimBeer boulder contest vol. 3

16.04.2010 15:30:28

noo ja by som povedal zeee zatial najlepsie preteky roka :))) co sa tyka pretekov a afterparty dokopy :-)

ClimBeer boulder contest vol. 3

17.04.2010 12:52:06
- majo

gratulujem peto,, a to som sa ta len nedavno pytal ci nezacnes zase normalne trenovat.... a ty ani nemusis kua.

ClimBeer boulder contest vol. 3

18.04.2010 11:15:39

Pekne chalani, gratulujem k vydarenej akcii! skoda, ze mam zaciatky aprila pred HaM take hekticke, dosiel by som poprasit pod bouldriky;-) snad buduci rok...

ClimBeer boulder contest vol. 3

19.04.2010 16:02:55
- mauro

Všetkých Vas pozývam na loap boulder cup do Prešova...<br /> viac bude onedlho na climbe...bude vala bouldrov vratane madlovačiek, vela kategorií a veeeeela cien, ude(jjjjj) sa každemu...posielam link z minula...<br /> <br /> http://www.youtube.com/watch?v=PPJO309R4kU<br /> <br /> tešte sa.... 15.maj...

ClimBeer boulder contest vol. 3

19.04.2010 16:34:43

ahojte!prosím všetkých, ktorí niečo na pretekoch fotili tak aby sa s nami podelili o zábery...buď pridajte tu do galérie alebo mi pošlite na maila

ClimBeer boulder contest vol. 3

04.05.2010 19:51:48
- Helmut

Všimnite si na 5. a tiež na poslednej fotke z hora borcov v ľavej časti. Tipujem to na spišskú borovičku. Na východnom Slovensku sa tradície vždy ctili a udržiavali.

ClimBeer boulder contest vol. 3

07.05.2010 18:36:50

prevencia nadovsetko...a keby ste videli afterparty.majitel baru, nas kamos Slavo sa vyjadril, ze tolko opitych ludi este v krcme nemal:))ale vraj to bola super akcia a boli sme v pohode :P

Only registered users can comment this item. Please signin or signup!