Hojer a Wurm sa stali európskymi šampiónmi v boulderingu

  • Nedostupný
    Jan Hojer, víťaz svetového pohára 2014, sa ledva prepracoval do top dvadsiatky a teda do semifinále. Tu sa mu však podaril flash posledného problému a zo štvrtého miesta postúpil do finále. Juliana Wurm skončila v kvalifikácii až na päťnástom mieste, semifinále však vyhrala tak ako aj v predchádzajúcom roku, kedy sa stala majsterkou sveta.

Top pozície obsadili:

Muži:

  1. Jan Hojer
  2. Adam Ondra
  3. Stefan Scarper
  4. Jakob Schubert
  5. Martin Stranik
  6. Alexsey Rubtsov

Ženy:

  1. Juliana Wurm
  2. Anna Stöhr
  3. Katarína Saurwein
  4. Monika Retschy
  5. Jessica Pilz
  6. Mina Markovic

Za zmienku stojí aj fakt, že Jan a Juliana patria medzi najlepších bouldristov aj na skale a to už niekoľko rokov. Podobne ako aj minuloroční európsky šampióni, Anna Stöhr a Kilian Fischhuber.

Zaujímavá je aj skutočnosť, že Stefano Scarperi, ktorý bol posledný v kvalifikáciách do semifinále a finále, sa na tretiu a teda bronzovú priečku dostal vďaka zdolaniu jedného z finálových problémov, ktorý nezvládol nik iný. V mládežníckych pretekoch sa pritom väčšinou pohyboval okolo päťnásteho miesta a keď sa neskôr zameral na bouldering, bol priemerne umiestnený až na dvadsiatompiatom mieste svetového pohára. Na skalách sa zameriaval hlavne na lano kde sa mu počas minulého roka podarilo zdolať jeho prvé 9a. Na bouldroch je jeho maximom v posledných dvanástich mesiacoch jedno 8A.

zdroj: http://www.8a.nu/

 

Komentáre (1)

Hojer a Wurm sa stali európskymi šampiónmi v boulderingu

21.05.2015 12:52:05
Anonym -

Never back down!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
tri +tri = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...