Chris Sharma vyhráva súťaž Red Bull Creepers

  • 19.7. sa konala v pútnickom meste Navarra unikátna súťaž na ktorú bolo pozvaných 14. zvučných mien medzi ktorými nechýbali už menovaný Chris Sharma, Daniel Woods alebo Dave Graham. Cieľom bolo zdolať most Puente la Reina-Gares, ktorý je súčasťou pútnickej cesty do Santiaga de Compostela.

Štrnásť vybraných účastníkov sa stretlo pod oblúkmi mosta Puente la Reina-Gares už 18.7., kde spolu potrénovali a pripravili sa na nasledujúci deň, kedy sa mala konať samotná súťaž. Súťaž prebiehala formou duelov na dvoch proti sebe stojacich oblúkoch, kde sa obtiažnosť oboch ciest pohybovala na úrovni približne 8b+/8c. 

Caption of the figure above.

Medzi zúčastnených patrili tiež Iker Pou, Gelu Castro, Nalle Hukkataival, Rustam Gelmanov, Carlos Ruano, Emiliyan Kolevski, Nacho Sanchez ako aj lokálni lezci Markel Mendieta, Ander Mendieta, Pablo Ochoa a Daniel Fuertes. Jasným víťazom sa stal Chris Sharma, ktorému sa podarilo zdolať finálové cesty až tri krát, okrem neho sa podarilo vyliezť na most len Nallemu, ktorý most zdolal raz. V semifinále sa stretli Daniel Woods, ktorý preliezol Rustama Gelmanova a Chris Sharma s Nallem Hukkattaivalom. Vo finále sa napokon stretli Chris s Danielom, kde Chris potvrdil svoje prvenstvo a úspešne vyliezol na vrchol mostu.

Caption of the figure above.

Tu je krátky video záznam zo súťaže:

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
devät +pät = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...