Komentáre (5)

Bunker

19.09.2021 20:06:58

Nástup je stredom previsu, nad previsom to ide mierne do hrany. Na OS alebo flash klobúk dole.

Re: Bunker

20.09.2021 08:55:30
Reakcia Anonym - Frodo

Nad previsom z pravej strany hrany je veľká diera cez ktorú som išiel, je možné že som použil niečo čo autor nepoužíval, ale obtiažnosť 9- by v porovnaní z ostatnými cestami sedela. Ak je tam nejaké väčšie obmedzenie tak je to určite ťažšie.

Bunker

20.09.2021 19:55:41

Keď mi to nešlo stredom pred pár rokmi tak som logicky išiel z prava cez dieru ale to mi bolo povedané ze je to varianta za 7+. Pravda je že stredom to asi nie je 9-, je to nástrel autora ktorý mal nabouldrované a bol silovo nad vecou ????.

Re: Bunker

21.09.2021 08:30:00
Reakcia Anonym - Frodo

za 7+? a to je v akej klasifikácií? Norskej? :-D Hneď potom som išiel Foršňu a tá bola citelne ľahšia... takže buď sme si vymysleli vlastný variant alebo má ozaj niekto vlastnú stupnicu. Ideálne by bolo napísať čo všetko sa môže a čo nie, lebo nechytať hranu v previse a meter nad previsom už áno je trochu zvláštne obmedzenie. Nabudúce vyskúšam či by to bolo reálne vyliezť úplne bez hrany.

Bunker

21.09.2021 08:42:17
Anonym - karabaster

Aká fajn debata :) Jednoznačne by sme mali definovať dve verzie tej cesty. Jedna s použitím hrany a druhá priamo cez previs. Vyhneme sa tým nedorozumeniam aj v budúcnosti. Maroš jednoznačne liezol a mienil tú cestu bez tých chytov za hranou, ale kto o tom s ním nehovoril, alebo nie je miestny nemá o tom ako vedieť. O tom aký ťažký, alebo ľahký je ten variant s použitím diery za hranou sa lezci časom dohodnú. Bude to niekde medzi 7+ a 9- :D K tej klasifikácii posielam taký úsmevný odkaz: https://www.climb.sk/route/show/49336 Nedávno som liezol Marošovu "sedmičku" a bolo to všetko len nie 7. Tiež by som navrhol preklasifikovať pôvodný smer aspoň na tých 9, aby to nemýlilo. Určite to spolu vyladíme. Ja by som to ten direkt chcel poskúšať teraz na jeseň tak sa potom skúsim vyjadriť. Zatiaľ som to liezol iba raz a bolo ťažké, ale reálne vyliezť priamo. Ahojte :)

Túto položku môžu komentovať iba prihlásený používatelia. Prihlás sa alebo zaregistruj!