Pánske zimné bundy nielen pre horské aktivity

  • V čom spočíva čaro dobrej zimnej bundy? Ak by to bol iba super strih, mohli by ste v nej kľudne aj umrznúť? Ak by to bola vysoká hrejivosť, mohla by ste sa v nej na ulici aj hanbiť? Ak by to bola jej nepremokavosť a vetruodolnosť, nevadilo by vám, keby vďaka svojmu nekvalitnému spracovaniu vydržala len jednu sezónu? Určite nie.

Ako vybrať zimnú bundu

V dnešnej dobe sme vedení k tomu, aby veci, ktoré využívame, boli čo možno najviac univerzálne. Preto, ak si práve vyberáme pánsku zimnú bundu, zvažujeme všetky aktivity a situácie, kedy ju budeme mať na sebe a aké funkcie od nej budeme vyžadovať.

Caption of the figure above.

Samozrejme, že niektoré horské aktivity si vyžadujú extrémne vlastnosti zimných búnd, väčšinou sa však zmestíme do toho, čo nám je schopné ponúknuť jedna kvalitná a dobre zvolená zimná bunda.

Elegantné a funkčné zimné bundy

Zatiaľ čo si do mesta volia páni elegantnejšie modely búnd so štýlovým strihom a dobrými tepelnými vlastnosťami, v horách sa hrá predovšetkým na funkčnosť. Existujú ale aj modely pánskych zimných búnd, ktoré si na zimnej túre plnohodnotne splnia svoju úlohu a v meste v nich nebudete musieť chodiť po tmavých uličkách, lebo vyzerajú naozaj dobre.

Caption of the figure above.

Či už ste aktívny zimný turista, lezec či skialpinista, v ruksaku by mala mať svoje miesto bunda, s ktorou ste si istý, že vás nezaskočí. Musí byť ľahká, kompresná, vetruodolná, s vodeodolnou úpravou a spoľahlivo hrejivá. Z každej menovanej vlastnosti sa pri výbere dá ubrať v prospech inej. Všetko so zreteľom na aktivity, ktorým sa v zime venujete.

Caption of the figure above.

V čom teda spočíva čaro dobrej zimnej bundy? Ono kúzlo je podmienené správnym výberom. Nevyberajte viac búnd za menej peňazí. Vidina, že si tak pokryjete všetky vaše zimné aktivity sa čoskoro rozplynie. Pretože viac nie je riešenie. Vyberajte dôsledne, kvalitné produkty s doživotnou zárukou, ktorých rozhodne nebudete potrebovať viac. Zamilujte sa do jednej zimnej bundy. Dajte jej poriadne zabrať a uvidíte, že vyberať uvážene naozaj stálo za to.

Caption of the figure above.

V bratislavskom outdoor obchode Wilderoben vám ochotný personál pomôže s výberom tej správnej pánskej zimnej bundy ušitej na vás a vaše aktivity. Vybrať si budete môcť zo širokého sortimentu férových značiek Patagonia a Topo Designs.

Foto: Patagonia

Comments (0)

No comments yet. Add the first one!

New comment

Ochrana proti spamu
šest +dva = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...