adidas na festivale Hory a Mesto 2014

  • -PR- Objavte na tohtoročnom festivale Hory a Mesto novú adidas outdoor kolekciu, ktorá je určená pre vaše outdorové zážitky nadchádzajúcej sezóny! 
Novú kolekciu Jar/Leto 2014 spolu so špičkovou outdoor obuvou si môžete vyskúšať a aj priamo zakúpiť za zvýhodnené ceny. Počas celého festivalu nájdete v centrálnej zóne Auparku adidas try&buy zónu, kde vám vysvetlíme benefity všetkých modelov spolu s podrobnými informáciami o použitých materiáloch a technológiách. Každý kúsok kolekcie si môžete chytiť aj vyskúšať, vrátane troch úplne nových modelov obuvi s podrážkou STEALTH. Tento materiál poskytuje neprekonateľný grip, ktorý ocení každý lezec.
  

Okrem modelov Solo a Scope, ktoré sú vhodné na skalnatý povrch a lezecké aktivity na skalách, ponúka kolekcia aj úplne nový model Slack Cruiser, ktorý bol vyvinutý pre milovníkov Slack Line. Keď budete mať šťastie, môžete v stánku stretnúť aj jedného z najlepších poľských lezcov, Adama Pustelnika a opýtať sa na jeho športové tipy a triky.

  Slack Cruiser

Na prvý pohľad by adidas Slack Cruiser mohla byť štandardnou skaterskou topánkou, alebo nasledujúcou generáciou slávnej Boat Shoe. Pri pohľade zblízka však na tejto topánke vidno  jeden podstatný rozdiel: neprekonateľný grip vďaka gumenej podrážke STEALTH. Vďaka tejto jedinečnej zmesi a modernej koncepcii podrážky,  spájajúcej maximálne úrovne stability a flexibility, ponúka Slack Cruiser optimálny grip a precítenie na slackline.
Caption of the figure above.
 
Načo sú špecializované topánky na slackline? Kto ich potrebuje? Obuv Slack Cruiser je určená pre tých, ktorí chcú využívať výhody technológie STEALTH pri chodení po slackline. Táto jedinečná gumená zmes od spoločnosti Five Ten je celosvetovo známa vďaka svojim mimoriadnym hodnotám trenia. Slack Cruiser vďaka technológii STEALTH v podrážke s nízkym pro?lom a maximálnou dotykovou plochou, poskytuje obuvi Slack Cruiser neprekonateľný grip. S vývojármi spolupracoval aj slacklinista Lukas Irmler: „Na Slackcruiseri  s podrážkou STEALTH je skvelý grip,  ktorý predstavuje výhodu nielen na slackline, ale žiadnym problémom nie je ani výstup na highline“.
Okrem gripu hľadal Lukas Irmler dobrú bočnú stabilitu, trvácnosť a agilitu. Špička obuvi Slack Cruiser je veľmi ?exibilná a jemná, zatiaľ čo stredná časť chodidla zostáva stabilná. Vaše nohy majú navyše takmer priamy a prirodzený kontakt so zemou. Keďže táto obuv potrebujú zvládnuť časté skoky a kontakt s lanom, sú vyrobené z pevného plátna a zosilnené s TPU. Pri predvádzaní trikov sú špičky vystavené silným ranám a preto sú vyrobené z nezničiteľného TPU. Presné odrazy a pristátia umožňuje rez podošvy po celej dĺžke. Slackcruiser nie je len odolnou a precíznou topánkou ponúkajúcou  neprekonateľný grip, ale disponuje tiež  atraktívnym dizajnom, ktorý dokonale zapadá do kolekcie adidas Everyday Outdoor.
Caption of the figure above.
 
Podrobnosti:
-          Zvršok: TPU veľmi odolný proti opotrebovaniu (päta a špička)
-          Zvršok: plátno
-          Technológia pro-moderator (TPU) zaručuje stabilitu strednej časti chodidla
-          Podrážka: guma STEALTH
-          Absorbčná vrstva EVA
-          Štruktúra jazyka Mono -Tongue
 
Veľkosti: 5,5 – 12,5; 13,5; 14,5
Farby: lead/solar blue/black, solar blue/solar lime/chalk, black/solar slime/black, dark chili/solar zest/black
 Terrex Solo
adidas vylepšil do dokonalosti svoju ľahkú turistickú obuv Terrex Solo doplnením legendárnej gumenej podrážky STEALTH,  čo jej zabezpečilo víťazstvo v súťaži Outdoor Award 2013. Obuv vyvinutá  v spolupráci s Beatom Kammerlanderom, Berndo Zangerlom a bratmi Huberovými poskytuje neprekonateľný grip a stáva sa tak absolútne spoľahlivým partnerom na ceste medzi bouldre alebo skaly.
 
Špecialisti na výrobu topánok značky adidas pracovali mnoho mesiacov na vývoji podrážky Terrex Solo spolu so zakladateľom spoločnosti Five Ten Charlesom Coleom. Horolezci a boulderisti si môžu konečne užívať výstup s ľahkosťou vďaka gume STEALTH, unikátnemu elementu, ktorý poskytuje neprekonateľný grip a umožňuje skvelý výkon pri akomkoľvek stúpaní a menej náročných výstupoch. Extrémne vysoká priľnavosť gumy STEALTH vychádza z dokonalej kombinácie viskozity a elasticity, ktorá preniká na povrch cez mikroskopické póry.
Caption of the figure above.
 
Vlastnosti Terrex Solo sú ideálne pre  lezenie, najmä pre menej náročné výstupy. Táto obuv je perfektná pre športovcov, ktorí trávia hodiny na vertikálnych skalných stenách, trénujú, alebo odpočívajú zaistení a  robia si fotografie, pričom na skale potrebujú rovnaké pohodlie ako aj na výkon.
 
Okrem jedinečných vlastností podrážky STEALTH sú Terrex Solo  tiež typické stabilitou a nízkou hmotnosťou. Medzipodošva z peny EVA je  vďaka použitiu jemnej vrstvy TPU ešte viac posilnená. V oblasti päty absorbuje dopady špeciálna vložka ADIPRENE®, ktorá umožňuje pohodlný a dynamický pohyb, dokonca aj počas dlhších výstupov. Asymetrické pútka sú prispôsobené päte tak, aby sa tieto ľahké topánky dali cez skobu pohodlne pripnúť na ruksak alebo lezecký postroj a mohli visieť vedľa seba. Pohodlie, ľahkosť a neprekonateľný grip – tieto všetky vlastnosti nového modelu adidas Terrex Solo predstavujú jednoznačne najlepšiu voľbu obuvi pre lezcov a boulderistov.
 
Caption of the figure above.
Podrobnosti
×          Oteru odolná textilná sieťovina
×          Špeciálna podrážka pre výstupy s gumou STEALTH a asymetrickou lezeckou zónou
×          Ochranná vrstva v medzipodošve
×          Pohodlná vložka ADIPRENE® absorbuje dopady
×          Asymetrické pútka na päte pre pripevnenie k ruksaku alebo postroju
×          TPU vrstva na ochranu jazyka EVA
 
Model pre mužov
Váha: 395 g (UK 8,5)
Veľkosti: 5,5 – 12,5; 13,5; 14,5
Farby: black/black/solar lime, dark solar blue/black/solar zest, mid grey/black/solar lime
 
Model pre ženy
Váha: 345 g (UK 5,5)
Veľkosti: 3,5 – 10,5
Špeciálna dámska úprava, ktorá sa ešte lepšie prispôsobí nohe
Fabry: bahia mint/black/bahia glow
 Terrex Scope
Model adidas Terrex Scope sa môže právom pýšiť označením „neprekonateľný grip“ vďaka legendárnej gume STEALTH, z ktorej je  podrážka  vyrobená. Táto jedinečná zmes spolu s osobitým dizajnom je  zárukou maximálneho výkonu v každom nerovnom teréne.
 
Terrex Scope GTX je klasickou turistickou obuvou určenou na vysokohorské výstupy, ktorá vyniká spomedzi ostatné vďaka svojej jedinečnej gumenej podrážke STEALTH. Guma STEALTH, navrhnutá špeciálne pre rizikové športy spoločnosťou Five Ten, vychádza z dokonalej kombinácie viskozity a elasticity, ktorá preniká na povrch cez mikroskopické póry, čo prispieva k vytvoreniu extrémneho trenia. Paralelné štuple v tvare L majú navyše schopnosť preniknúť do povrchu zeme, čím poskytujú extra priľnavosť pri výstupoch a zostupoch. Päta poskytuje oporu pri zostupe na strmých povrchoch, zatiaľ čo lezecká zóna v prednej časti je ideálna pre lezecké úseky a výstupy.
Caption of the figure above.
 
Táto topánka je súčasne ideálna ako turistická obuv do vlhkých a zasnežených terénov. Aby odolala tlakom pri behu po kameňoch a drsnom teréne, je okrem gumenej prednej časti vybavená na povrchu topánky sieťovinou s membránou GORE-TEX®, ktorá sa tým stáva ešte pohodlnejšou a priedušnou. Šnúrky majú špeciálny dizajn s tenkým priemerom v strednej časti a hrubšími koncami, vďaka čomu  je možné upevniť si topánku Scope pohodlne a priliehavo jediným potiahnutím. Výsledok je jednoznačný - adidas Terrex Scope GTX je jasnou voľbou pri hľadaní spoločníka pre váš ďalší výstup.
 
Caption of the figure above.
Víťaz zlatej medaily OutDoor Industry Award za rok 2013.
 
Podrobnosti:
×          Membrána GORE-TEX® Performance Comfort
×          Oteru odolná textilná sieťovina
×          Špeciálna podrážka pre výstupy s gumou STEALTH a asymetrickou lezeckou zónou
×          Gumená špička
×          Šnúrky s rôznym priemerom
×          Jazyk EVA pre perfektné prispôsobenie a pohodlie
×          Pohodlná vložka ADIPRENE® absorbuje dopady
×          Asymetrické pútka na pätách
×          Tvarovaná vložka do topánok Ortholite
×          TPU vrstva na ochranu jazyka EVA
 
Muži:
Váha: 455 g (UK 8.5)
Veľkosti: 5,5 – 12,5; 13,5; 14,5
Farby: running white/vista green/black, running white/tribe blue/black
 
Ženy:
Váha: 403 g (UK 5.5)
Veľkosti: 3,5 – 10,5
Špeciálna dámska úprava, ktorá sa ešte lepšie prispôsobí nohe
Farby: sharp grey/wonder glow/black
 
***
 
Viac informácií nájdete na: http://www.adidas.com/com/outdoor/, faceebook.com/adidasoutdoor a news.adidas.com.
 
 
Caption of the figure above.
STEALTH je ochrannou známkou spoločnosti Stone Age Equipment a vyrába sa v USA.
Caption of the figure above.
adidas Sport Performance
Riadiacim princípom divízie adidas Sport Performance je „Play to Win“. Inšpirovaná motiváciou zakladateľa Adi Dasslera, Sport Performance prináša vášeň pre skvelé produkty športovcom vo všetkých športových disciplínach a tak môžu byť rýchlejší, silnejší, pohotovejší, viac cool a prirodzení. adidas Sport Performance sa sústreďuje na päť kľúčových kategórií: futbal, basketbal, beh, tréning a outdoor.