Boulder King 2017

  • Štvrtý septembrový víkend patril obľúbenej lezeckej bouldrovej sútaži „ Boulder King 2017“ , ktorá sa po roku vrátila na nádvorie mestského hradu v Kežmarku. O udalosť sa postarala bandička z banane teamu v spolupráci s mestským športovým klubom James Kežmarok a celoslovenským horolezeckým spolkom SHS JAMES.

Jednalo sa o 4. kolo slovenského pohára v lezení dospelých a mládeže. Súťaž z roka na rok naberá na úrovni a popularite a taktiež buduje kultúru boulderingu ako športovej disciplíny v podtatranskom regióne, kde sa o väčších lezeckých akciách či stenách dá hovoriť len veľmi ťažko ?.

Caption of the figure above.

Boulder Kingu sa zúčastnilo cca 60 pretekárov z celého Slovenska, taktiež bola zaznamenaná medzinárodná účasť zo susedných krajín Poľska a Českej republiky. Počas kvalifikácie si najlepšie, so 16 topmi počínal Peter Kuric a v ženskej kategórii s 11 kúskami Katka Pivoňková.

Caption of the figure above.


Do následovného finále sa dostalo 10 najlepších mužov a 10 najlepších žien. Na 4 finálových bouldroch ukázal najväčšiu zdatnosť mladík z Banskej Bystrice - Jakub Švub, kde po prekonaní 2 topov obsadil suverénne prvé miesto. V tesnom závese obsadil druhé miesto Peter Kuric a tretia pozícia patrila domácemu pretekárovi Štefanovi Bednárovi.

Caption of the figure above.


U žien sme sa dočkali naozaj vydareného finále, kde Lenka Mičicová dokázala zdolať 3 topy a tým sa dostala na prvú priečku. Sekundantku jej robila Katka Pivoňková s dvoma topmi a do tretice všetko dobré si odniesla Lenka Antalíková s jedným topom. O výbornú atmosféru počas finále sa postaral miestny music master DjJarec a o hecovanie publika sa postarali organizátori Michal Malina a Urban Petra.

Caption of the figure above.


V rámci sprievodného programu bol k dispozícii stánok s občerstvením a kaviareň Čierna pani. O aktívnu propagáciu kežmarskej cyklodopravy sa postarali mládežníci z iniciativy „Vlk, ktorý nikdy nespí“, ktorého cieľom je rozbicyklovať Kežmarok.

Caption of the figure above.


Ani tento rok nechýbala v meste známa crossfitová skupina Reds Crew na čele z ambasádorom a popredným trénerom Davidom Mikšom, ktorý spestrili akciu o krásne šporotvé momenty a propagáciu tohoto športu. O možnosť vyskúšať balančné cvičenia na doske sa postaral „balanceboard.sk“.

Caption of the figure above.

V závere podujatia sapredstavili dve hudobné kapely, Kabarap zo Starej Ľubovne a najmä Ivan Krajňák so svojou gitarou odviedol nezabudnutelný zážitok, ked svojou hudbou strhol opäť raz doslova davovú psychózu a roztancoval celé nádvorie hradu.

Caption of the figure above.

Počasie ako po minulé roky akcii veľmi neprialo, no na túto situáciu sme boli vopred dobre technicky pripravení začo patrí velké podakovanie našmu sponzorovi, firme Zeppelin. Tak sme mali možnost užit si super deň a atmosféru, ktorá na hrade panovala počas celého dňa až do večerného finále, kde sme spoznali kráľa a královnu boulderingu 2017 pod Vysokými tatrami.

Na koniec velké podakovanie partnerom, sponzorom a všetkým ktorý sa podelili o svoj čas a pomoc pri zorganizovaní Boulder Kingu 2017! 

(Ululu, Tatry care, RedsCrew, Vlk ktorý nikdy nespí, Tatratea, Marva, Prešovský samosprávny kraj, Múzeum v Kežmarku, Sited, SK JAMES Kežmarok, SHS James Slovakia, BrushOne, Boulder Shopa, Anatomic, Banane, Gymnázium P.O.H v Kežmarku).

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Caption of the figure above.

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
jedna -štyri = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...