ThinkBIG! USA2014 – Joe´s, Joe´s, Joe´s (3)

Caption of the figure above.
Za každým dobrým jedlom stojí dobrý kuchár
 
Caption of the figure above.
Steakový obed
Grilovanie prebehlo nakoniec v dvoch chodoch – neskorý steakový obed a potom neskorá hamburgerová večera. Potrebovali sme doplniť proteíny a trošku hormónov v hovädzinke nemôže byť lezeniu na škodu. Porozprávali sme chalanom o New joe´s a tak bolo o oblasti na ďalší deň rozhodnuté.
Caption of the figure above.
Peťo a jeho midnight snack burger
Peťo si hneď po príchode flashol môj teniskový úlovok z predchádzajúceho dňa – Pocket rocket V7. V New Joe´s bol hlavný plán vyliezť Resident Evil V10. Rozliezli sme sa najprv v jeho pravej verzii zo stoja s príhodným názvom Stand-up V7, a keďže mne to išlo flashom pustil som sa rovno do Residenta. Humpi sa ku mne po chvíľke pridal a tak sme nástupové krysi potili spoločne. Mali sme štandardne pomalý ranný štart a tak nám hrozilo, že sa do Residenta prehupne slnko a výrazne oťažie. Resident Evil našťastie kúsal iba chvíľku a na pár pokusov sme ho mali s Humpim vylezeného.
Caption of the figure above.
Tomaso v záverečných ťažkých krokoch Resident evil V10
Peťo sa snažil dobyť verziu so stoja, ale chytilo ho tam už slnko a padal z posledného kroku, a tak sa posunul na sedmičku na vedľajšom kameni, ktorá jeho aj Braňa na pár pokusov pustila. S Humpim sme sa zatiaľ posunuli do tieňa, kde Humpi ubil aj ďalšiu desiatku Freak a ja som si pridal aspoň Two finger variation V9. Štandardne čo nešlo jednému, šlo druhému a naopak – štandardne Humpimu nejdú ľahšie a mne ťažšie.
Caption of the figure above.
Tomaso poskladaný v Two finger variation V9
Švubovci sa poriadne rozbehli lebo aj Renča už mala na konte pekných pár bouldrov a pridala si k nim ďalšiu V5 a neskôr aj ďalšiu a pridala aj jednu V6. Humpoš bol v prelezovom ošiali a tak už síce bez kože, ale v nesmrteľnom móde preliezol rýchlo aj ďalšie dve V9: Playtime is over a Bubbatronic. Humpi by liezol aj ďalej, našťastie ho Peťo ale zastavil, nech nie je sebec a nech počká s niečím aj na nás keď tam prídeme zas. Dobre spravil, Humpi bol na druhý deň schopný akurát niekoľkých prechádzok do kadibúdky.
Caption of the figure above.
Renča v svojej druhej V6
Ďalší deň, kým sa ostatní opalovali, vybehli sme si s Peťom na niekoľkohodinovú prechádzku po okolitých kopcoch a kochali sa krásnymi výhľadmi na priehradu Joe´s Valley Reservoir a farebné stromy maľované pokročilou jeseňou na stále horúcom slnku babieho leta.
Caption of the figure above.
veterán na ceste do New Joe´s
Sú pred nami posledné dva dni v Joe´s Valley pred tým ako sa budeme musieť presunúť naspäť do Denveru odkiaľ v utorok letíme na Slovensko. Sobota bola ešte stále horúca a tak sme sa rozhodli rozdeliť posádku opäť medzi Left fork, kde sme s chalanmi mali ešte nedolezené resty a Right fork, kde mali baby a Braňo stále čo liezť. Zvolili sme sektor Eden s rovnomenným prominentným bouldrom za V9, ktorý bol hlavným cieľom pre tento teplý deň. Rozliezť sme sa opäť zastavili v sedmičke po ceste – Bring the heatwole. S Humpim sme sa s tým moc nepárali, Peťovi však robila značné problémy, keďže išlo o pomerne intenzívne lezenie a veľa krokov s technickým výlezom.
Caption of the figure above.
Peťo v Bring the heatwole V7
Peťo dal nakoniec prednosť sedmičke Anatomic act na kameni kde sme my s Humpim liezli Eden V9. S peknou ale vysokou a dosť ťažkou deviatkou sme s Humpim bojovali najprv ešte na slnku, a keďže koža lietala na všetky strany, museli sme netrpezlivo čakať kým zájde slnko. Keď som mal eden konečne na lopate, natiahol som si šľachu na ľavom prstenníku v ťažkom kroku cez zlú lištu na dva a pol prsta a tým dal bodku za tohoročným lezením v Amerike – keď sa darí, tak sa darí...
Caption of the figure above.
Humpiho "climbie" v pozadí Tomaso flashuje Anatomic act V7
Humpi Eden nakoniec vyliezol a skoro k nemu pridal aj Trent´s Mom V11 o sektor ďalej, ale už mu chýbala para a z prstov tryskala voda, tak sme sa rozlúčili s Left aj Right forkom, Peťo s Braňom dali ešte pár nočných pokusov do Bring the heatwole a v nedeľu nás už čakala iba rozlúčka s New Joe´s.
Caption of the figure above.
Peter v nočnom pokuse na Bring the heatwole V7

 

Kým sa ostatní aktívne lúčili s New Joe´s ja som sa venoval tomuto článku aby som k boľavému prstu nepridal aj boľavé srdce pozerajúc sa posledný deň smutne na krásne bouldre všade dookola. Humpi s Peťom sa vrátili zničení na franforce, Humpi dobyl Planet of the Apes V7, Peťo si v tom rozbil hlavu a prišli radšej na pivo a čipsy za mnou do karavanu. Po hodinke sa doplazil aj zvyšok výpravy, Braňo zahlásil dolezený rest z minula – Phoney Bologne V7 a vrhli sa na sendviče.
Caption of the figure above.
Braňo vo Phoney Bologne V7
Tri týždne ubehli ako voda a ja si čím ďalej uvedomujem, že vlastne je úplne jedno kam človek ide a na ako dlho tam ide. Dôležitá je partia a zážitky, ktoré zostanú dlho v pamäti. Samozrejme, že zážtky sú exotickejšie na miestach ako je americký západ, ale keď si človek vie užívať lezenie a nerobí z toho zbytočnú vedu, netlačí na pílu a dokáže si vychutnať aj tie okolité aspekty lezeckých výjazdov má šťastie, lebo žije to čomu ja hovorím ThinkBIG!
Caption of the figure above.
príprava na Halloween
 
Caption of the figure above.
ta my že nezjeme 5 libier gumených medvedíkov za dva dni?
 
Caption of the figure above.

Komentáre (2)

ThinkBIG! USA2014 – Joe´s, Joe´s, Joe´s (3)

29.10.2014 15:03:55
Anonym - cyril

paraaada, vidime sa na koncitej :)

Super članok

30.10.2014 09:31:43
Anonym - petrus

Až sa mi prsty triasli ako by chceli ohmatavať tie americke skvosty. Parada! Tomaso, daj zopar viet aj z fontaca, nech nam, ticho zavidiacim sprijemniš tieto hmliste dni.

Nový komentár

Ochrana proti spamu
šest +jedna = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...