Dotácia na detské lezecké podujatia

  • Konečný termín podania žiadosti o udelenie dotácie sa posúva na 31.5.2010. Kto má záujem venovať sa mladým lezcom, môže ešte do konca mája požiadať o dotáciu komisiu mládeže a tak aktívne prispieť k vyhľadávaniu alebo rozvoju mladých talentov. 

Podmienky prerozdelenia dotácie na lezecké podujatie zamerané na lezeckú mládež na Slovensku

Komisia mládeže SHS JAMES sa rozhodla podporiť podujatia zamerané na rozvoj a nábor lezeckej mládeže. Medzi uchádzačov o dotáciu rozdelí spolu 1000€. Jednou z hlavných podmienok je otvorenosť podujatia širokej verejnosti a hlavne zameranie podujatia na rozvoj lezeckých zručností u detí a mládeže. O dotáciu je možné požiadať do 31.5.2010. 

Na rok 2010 vyčlenila komisia mládeže SHS JAMES finančné prostriedky vo výške 2 350€ na rozvoj lezeckej mládeže na Slovensku a ľudí, ktorí sa jej venujú.

 

Z toho 1 000€ je určených na tábor organizovaný priamo komisiou, zameraný na komplexný a v mnohých prípadoch úplne prvý dotyk s lezením pre deti a mládež z celého Slovenska. 350€ je rezervovaných na odborný seminár a 1000€ je rezerva, rozdeliteľná medzi uchádzačov o organizovanie detských lezeckých podujatí. (celá suma je rozdeliteľná pre minimálne 3 podujatia, v prípade menšieho počtu podujatí, bude prerozdelená nižšia čiastka a zostatok sa prenesie do budúceho roka)

 

Uchádzať sa o príspevok je možné do 30. 4. 2010 za predpokladu splnenia a súhlasu s nasledovnými podmienkami:

  • Najneskôr do 30.4.2010 zaslať e-mailom vyplnenú žiadosť a provizórny rozpočet predsedovi komisie (tomaso(at)euroweb.sk)
  • Žiadateľ a všetci organizátori musia byť členmi SHS JAMES a mať zaplatený členský príspevok najneskôr do dátumu uzávierky žiadostí
  • Minimálny počet detí zúčastňujúcich sa podujatia je 10, minimálne trvanie podujatia je 2 dni.
  • Hlavný cieľ a náplň podujatia sa musí stotožňovať s cieľmi a filozofiou SHS JAMES (teda hlavným cieľom je vedenie mládeže k osvojeniu si správnych návykov pri lezení; lezenie nie iba ako jedna aktivita ale ako téma a cieľ celého podujatia)
  • Účasť na podujatí je otvorená verejnosti a podujatie musí byť dostatočne, včas (minimálne mesiac pred uzávierkou prihlášok na podujatie) a viditeľne propagované na stránkach SHS JAMES. Podujatie musí mať nadklubový charakter, a účastníci preto musia pochádzať minimálne z 3 rôznych okresov.
  • Podujatie je určené pre deti a mládež do 18 rokov (osoby staršie ako 18 rokov sa nezarátavajú do počtu účastníkov)
  • Vyúčtovanie podujatia a menný zoznam je potrebné poslať predsedovi komisie najneskôr do 14 dní od skončenia podujatia
  • Organizátor sprístupní kontaktné údaje účastníkov do databázy komisie mládeže a oboznámi o tomto aj účastníkov a ich rodičov (databáza sa využíva na zasielanie výhradne informácií zameraných na rozvoj lezeckej mládeže – tábory, semináre, preteky, sústredenia... Žiadne komerčné využitie)

 

Príspevok na účastníka registrovaného v SHS JAMES, so zaplateným členským najneskôr do začiatku podujatia, je dvojnásobok príspevku na neregistrovaného účastníka.

 

Príspevok je vypočítaný na počet dní a počet detí (registrovaných a neregistrovaných v SHS JAMES). Počet dní uvedených v žiadosti je zo strany organizátora garantovaný, príspevok bude vypočítaný do 7 dní od dátumu uzávierky žiadostí, organizátor bude o výške príspevku informovaný a bude mu poskytnutý už pred začatím podujatia (celková prerozdelená suma 400€). Príspevok na dieťa bude vyplatený do 7 dní po doručení vyúčtovania posledného podujatia s menným zoznamom účastníkov (celková prerozdelená suma 600€).

Komentáre (4)

Dotácia na detské lezecké podujatia

08.04.2010 12:27:49

1. Chapem poziadavku nadklubovosti, ale v case planovania akcie, teda vtedy ked sa este nevie kto sa prihlasi je tazke vediet ci sa mi prihlasia ludia z aspon troch okresov alebo nie ... ako ste to mysleli? Aj ked narychlo ma nenapada ako nadklubovost definovat lepsie. Mozno padnu nejake napady do diskusie na pravidla na buduci rok. :)<br /> 2. Teda ak som to spravne pochopil prispevok sa da cerpat aj na ucastnika/dieta neregistrovane v jamese, len mensi? Wow. No fajn.<br /> Kazdopadne u mna plus bod za jasne pravidla a jasne oznamenie vseobecnej verejnosti.

Re: Dotácia na detské lezecké podujatia

08.04.2010 21:16:23

1. ta nadklubovost sa da zabezpecit najma tym, ze sa konanie onoho podujatia vcas zverejni ako otvorene verejnosti, v tom pripade verim, ze sa vzdy najde niekto mimo klubu, kto sa rad prida... <br /> 2. ucastnicky prispevok bol bodom dlhsej diskusie, nakoniec sme sa ale zhodli, ze cielom nasho spolku je vytvarat lepsie podmienky na lezenie vo vseobecnosti, nie len pre svojich clenov, aj ked, ti musia mat samozrejme za svoje clenske prispevky vyraznejsie vyhody. Navyse, komisia mladeze sa snazi otvarat dvere do sveta lezcov co najviac mladym, comu by spominany prispevok mohol pomoct.

Dotácia na detské lezecké podujatia

12.04.2010 14:42:22
- Petow

Chýba mi tu nejaké tlačivo na tú žiadosť. Alebo si má každý vymyslieť svoje?<br /> Tá nadklubovosť trojokresná je pekná. Len ľutujem Blavákov a iné väčšie mestá. <br /> Je výborné, že SHS takto podporuje činnosť s mládežou. Vďaka!

Dotácia na detské lezecké podujatia

12.04.2010 15:38:12

Peťo, ked kliknes na slovo &quot;žiadosť&quot; vyznacene v texte modrou, tak ta to presmeruje k tomu tlacivu;-) co sa tyka znevyhodnenia velkych miest, tak vobec to tak nevidim, nakolko, podla mna ked zavesis dostatocne vcas na web pozvanku, prihlasi sa ti urcite aj niekto z okolia;-)

Túto položku môžu komentovať iba prihlásený používatelia. Prihlás sa alebo zaregistruj!