Ako pridať sprievdocu

  • V rámci pokračovania seriálu návodov na použitie portálu climb.sk pokračujeme stručným popisom pridávania oblastí, sektorov a ciest do sprievodcov.
Pridávanie do sprievodcov je možné len pre registrovaných čitateľov. Pridávať oblasti, sektory, cesty do sprievodcu môže každý registrovaný čitateľ, upravovať ich môže autor a redakcia. V prípade, že nájdete v sprievococh nezrovnalosti, chceli by ste niečo pridať, zmeniť, kontaktujte prosím redakciu.

1. Pridanie oblasti

1.1. Skontrolujte, či daná oblasť už nie je v sprievodcoch pridaná. Ak nie je v regióne, v ktorom by ste ju očakávali, skontrolujte prosím, či nie je zaradená medzi oblasťami s regiónom ‘Neznámy’. Ak sa oblasť v sprievodcoch nachádza a chceli by ste pozmeniť/pridať informácie, kontaktujte prosím redakciu (redakcia@climb.sk).
1.2. Oblasť sa v sprievodcoch nenachádza, pridáme prázdneho sprievodcu oblasti.

Caption of the figure above.


Vyplnte formulár, stlačte “Pridaj”. Ak sa región, v ktorom sa oblasť nachádza nenachádza v Zozname, kontaktujte prosím redakciu.

Význam políčok:
• Prístup – popis cesty z nejakého významného miesta, nákres cesty, mapa, …
• Popis – popis oblasti, character lezenia, vhodné ročné obdobie, …

2. Pridanie sektoru

Každá oblasť sa skladá z jedného alebo viac sektorov. Ak ide o malú oblasť, názov sektoru môže byť rovnaký ako rovnaký ako názov oblasti. K jednému sektoru spravidla prislúcha jeden nákres, čo ale nemusí byť nutne pravidlom.

3. Pridanie cesty

Pri každom sektore nájdete tlačítko “Pridaj cestu”. Po vyplnení názvu cesty a klasifikácie z Klasifikačnej tabuľky je možné pridať cestu do sprievodcu. Pred pridaním sa presvedčte, že daná cesta už nie je pridaná pod podobným názvom (Gilotina, Giljotina, Gillotina, ...).

4. Nákres sektoru

Ak ste autorom sektoru, môžete doňho pridať nákres. Ak nie ste, kontaktujte redakciu, ktorá Vám túto možnosť sprístupní.

Caption of the figure above.


5. Priradenie čísel ciest v nákrese sektoru


Ak ste autorom sektoru, môžete k cestám priradiť ich označenie v nákrese. Bez priradenia čísel je nákres prakticky nepoužiteľný. Ak nie ste autorom sektoru a chceli by ste zmeniť priradenie čísel k nákresu, kontaktujte redakciu, ktorá Vám túto možnosť sprístupní.

Caption of the figure above.


Caption of the figure above.

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
štyri +pät = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...