Pozvánka: Bocianik Cup 2007

  • 6. kolo Slovenského pohára (pretek 2. kat.)Kedy: 3.3. 2007Kde:Horolezecká stena Pavúk, Gymnázium J.G. Tajovského, Tajovského ul., Banská BystricaPropozície:Kvalifikácia - 4 bouldre a 2 cesty flashFinále - 2 bouldre a 1 cesta OS
Bouldre nebudú hodnotené Z/T, ale obodované postupové chyty. Kategórie budú vyhodnotené: mládež - CH/D - do 12 rokov (lezú s horným lanom), CH/D - do 15 rokov, Muži/?eny - horná veková hranica neobmedzená. V hlavnej dospeláckej kategorii sa tiež rozpúta bitka o najväčší putovný pohár(lezecký) na Slovensku Bocianik cup. Jeho držite?mi zatia? boli - raz Ekino, dvakrát Kraken a dvakrát Humpi. Pohár možeš získa? do trvalého vlastnictictva keď máš tri ví?azstvá v rade alebo pä? celkovo.

Caption of the figure above.

Komentáre (31)

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

19.02.2007 18:22:57
- Stevo

Ahoj. Podla kalendara tam ma byt aj pretek deciek. Nikde o nom nic na plagate nevidim. Bude? Stevo

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

19.02.2007 19:17:18
- caballo

Ano, bude i Slovensky pohar mladeze, kategorie do 12 a 15 rokov.Kategorie do 12 rokov poleze svoje cesty TR. Povodne mal byt iba pohar mladeze, ale chybal jeden pretek II. kat. dospelych tak som ho prihodil a nejak nam nedoslo, ze to treba i rozpisat na plagatik.

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 08:28:54
-

Znamena to, ze bude len jedna kategoria deti do 12 rokov, alebo budu deti do 12 rokov normalne rozdeleni na A a B kategoriu?

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 10:43:20
Reakcia - caballo

Normalne su deti rozdeleni na A a B kategoriu - do 12 a do 15 rokov a tak su i zaratavani do Slov pohara. Zalezi iba na organizatoroch zda jeste zvlast vyhodnotia kategoriu do 10 rokov. Kubo uz bude startovat v kat. do patnast rokov. Viac na cccbbb.

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 12:28:31
-

Takze vy deti do 10 rokov vyhodnocovat zvlast nebudete ? Lebo je to skoda. Pre sestrocne dieta je predsa len trosku demotivujuce, ked ma sutazit s dvanastrocnym minimalne o hlavu vyssim. Nasi sa na sutaz dost tesili, ale tako si budu musiet este asi par rokov pockat.

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 14:49:24
Reakcia - caballo

Ne, asi nebudu. mozno ho naopak motivuje ked tych ,,velkych,, porazi. Ale to musi najskor startovat. Uz som pisal, ze Kubo(9 rokov) startuje v kat. do patnast.

Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 17:11:03
Reakcia - radim

ahoj jirko, napisem svoj nazor - tiez si myslim, ze je skoda, ked tych najmensich prckov nevyhodnotis zvlast. uz len vec vysky - moja 6 rocna dcera lezie myslim celkom slusne, ale mnohokrat dosla na to, ze jednoducho nedociahla a preliezli ju slabsie, ale dlhsie - je tazke porovnavat 6 a 12 rocne deti. z vlastnych skusenosti viem, ze ich to naopak demotivuje. ty to vidis na zaklade kuba - ale to je skor obrovska vynimka ako pravidlo - to ako keby si robil v tendon cupe cesty pre trinastrocnych na zaklade vykonov adama ondru. vies, cestovat cez pol republiky 200 km koli tomu, ze 6 rocne dieta pomaly nenastupi do cesty pre 12 rocnych sa mi nezda "koser". radim

Re: Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 17:48:40

Ty koxo, to chodi tolko malych borcov, ze sa pre nich oplati robit zvlast kategoriu? Ja som videl pokope tusim najviac dvoch.

Re: Re: Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 21:30:23
Reakcia - radim

ty koxo, zle si videl. pozri si štartovné listiny z pohára z minulého roku a uvidíš. netvrdím, že bol nátresk, ale baby 5 ks a chalanov bolo aj 9-10 v A kategórii. všade v okolí je bežné, že je kategória A pre najmenšie decká. ako chceš pritiahnuť malé deti, 5 - 8 ročné, keď majú pretekať s 12 ročnými na cestách, do ktorých kôli výške ani nenastúpia (minulý rok ZM a BA)? na jednej strane chceme vychovávať perspektívnych lezcov a na druhej strane im hádžeme polená pod lezečky... neverím tomu, že je problém vyhlásiť túto kategóriu zvlášť - ver mi, z vlastnej skúsenosti, minulý rok sme robili pohár detí u nás na Myjave.

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 22:32:52
-

Pre mladsie deti (6-8 rokov) su taketo preteky velmi dolezite. Velakrat trenuju ovela viac a aj napriek svojej vyske a veku su často bojovnejsie. Na pretekoch zo seba dostavaju vsetko. Este nikdy ste nezazili dieta, ktore visi na stene a kvoli jednemu privysoko danemu chytu je schopne tam visiet dovtedy, kym ho nasilim nezlozite dole ? Ja taketo deti sledujem na kazdom preteku. Samozrejme, ze aj oni sa musia naucit prehravat a vela pretekov aj preplacu, ale tak isto maju aj pravo byt za svoju pracu odmeneni. A co je najdolezitejsie, oni za svoje vykony nepotrebuju dostavat drahe vecne ceny. Pre nich ma ovela vacsiu cenu maly vitazny pohar alebo medaila na krku.

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

21.02.2007 08:02:55
Reakcia - Stevo

Presne!!!

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

20.02.2007 23:06:50
- caballo

Radim,Radim, pletes tu jablka s hruskami. Co ma spolecne vyhodnotenie kategorie do desat rokov zvlast, se spatne postavenymi cestami? Asi tak kazde dva roky sa najde zacinajuci rodic, ktory ma rovnaky problem. Pozrel som pohar v roku 2006 a do osmich rokov ( do roku nar 1998 vcetne) sa celkom zucastnili 4 chlapci a 5 dievcat. V Povazskej startoval 1 chlapec,1 dievka, Brat. 3/4, ZM 2/4, Myj. 2/3, Vertigo 4/4. Toho Kubu som ti tam uviedol preto, ze sa v kategorii do 12 rokov moze rozputat boj i o prve miesto a nie snad kvoli tomu, ze bych podla neho staval cesty! A uz vobec nechapem preco tu spominas Adama, ten tiez startovaval o kategoriu vyssie a nikdo podla neho nestaval cesty. A ze maju v okolnich statoch i mladsie kategorie je kvoli tomu, ze ich tam startuje kludne dvadsat do osem rokov a ne ako u nas kde by si niekedy nevytazil ani stupne vitazov.Neviem ako ty , ale ja tych pretekov za poslednych sedem rokov absolvujem 25 - 30 rocne ( na vsetkych urovniach) a dost ich i organizujem alebo staviam. Kludne pridte, uvidis, ze si u nas zaleze( ak to trosku vie) i sest rocna. Keby si uz niekedy v Banskej pretekal, vedel by si, ze u nas sa ceny nedavaj, ale vyberaj zo svedskych stolov.

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

21.02.2007 07:29:47
Reakcia - radim

jirko budem reagovat:<br /> 1) nepletiem cesty a vyhodnotenie - ja len z vlastnych skusenosti viem, ze stavaci ciest, ktori robili cesty pre kategoriu B (do 12 rokov) narychlo doplnali do ciest chyty pre mladsich, aby vobec nastupili - 2005 SE, 2006 ZM a BA a argumentovali tym, ze nevedia postavit cesty pre obe kategorie. Plne sa stotoznujem s prispevkom vyssie - tu vobec nejde o nejake ceny (hodnotne), staci medila a decko je motivovane a v tom by podla mna nemal byt problem.<br /> 2) pocital som aj zahranicnych ucastnikov<br /> 3) kuba som spominal preto, lebo ho ty sam casto uvadzas ako argument. kubo je extrem - je to medzi nasou mladezou nieco take, ako ondra v cechach - preto to nadnesene prirovnanie - bolo to len prirovnanie. sam si mi raz argumentoval tym, ze nespravis zvlast kategoriu A, lebo tvoje deti vzdy museli liezt &quot;postarsene&quot;. tvoje det = musia vsetky deti?<br /> 4) neabsolvoval som tolko pretekov ako ty. ale prehanas. tendon cup morava - celkovo 8 bab kategorie A, ale na jednotlivych pretekoch 5-6. nevidim az taky rozdiel.<br /> 5) prideme, neboj sa. opakujem, vobec tu nejde o ceny, ide o pocit, ktore to dieta ma. a trosku vie....

Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

21.02.2007 08:02:14
Reakcia - radim

a este jedno ps: bol som niekolkokrat (nie 30 krat rocne) na inych sportovych sutaziach, nie lezeckych - plavanie, bicykel. nikde nebol problem vyhodnotit zvlast najmensie deti, aby sa citili motivovane a odmenene. stacila cokolada, medaila. aj ked gro pretekarov bolo starsich, decka sutazili s rovnocennymi supermi. neviem, preco je to problem v lezeni.

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

21.02.2007 20:06:15
- ten kto o tom niečo vie

Presne tak. Suhlasim. Tu sa s prepacenim serie na cele mladeznicke a detske lezenie. Namiesto toho, aby sa podporovali mlade talenty si mladeznicky pohar sprivatizovali Svub a Kovacik. Akonahle Kovacikovci prestali v detskych kategoriach, Kovacik sa na mladeznicke lezenie vysral. Svub sice robi vela pre sportove lezenie, ale absolutne nie je schopny prijat aj konstruktivnu kritiku a nie je schopny diskusie. Vsetko berie ako utok na svoju osobu - pozri aj jamesacku diskusiu o Jelenci minuly rok. Na zaklade vykonov svojich deciek narcisticky rozhoduje o tom, co sa bude a co nie. Neuvedomuje si, ze nie vsetky decka maju taku vykonnost a take podmienky ako jeho, ale maju zaujem liezt so seberovnymi. Dokaz je aj uplne spackany kalendar mladeznickych pretekov - narve detske preteky s dospelackym poharom, ako to moze byt kvalitne? Potom za 2 tyzdne dalsi detsky pretek, polroka nic a potom zase 2 po sebe. Kvalitka... Pozrite sa na detske preteky inde - Cechy - pohar, TendonCup, kopec solo detskych pretekov. Ako sa u nas venuje mladezi? Investuje sa do malo perspektivnych dorastencov a dospelych za zenitom, ako pisal &quot;list vo vetre&quot;. A co komisia mladeze? Co robi, resp. aku cinnost vykazala za minuly rok? Aku cinost vykazal p. Jamrich, p. Walter...? Kto su vlastne tito pani a co robia? V detskych pretekoch sa uz nejaky ten rok pohybujem a bohuzial nevidim nic, len upadok. Neberte to ako urazku niekoho, len konstatujem fakty.

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

21.02.2007 21:42:43

Neda mi zostat stranou v tejto plodnej diskusii:-) Najprv k zlozeniu komisie mladeznickeho lezenia... Neviem o tom, ze okrem tych ludi co su tam (nezistne funkcie pokial viem) by sa do komisie niekto moc hrabal vcetne teba mily anonym:-) tiez neverim, ze Radim by sa do tej komisie nedostal keby o to poziadal, pretoze nestaci len kritizovat preteky, treba pre ne nieco spravit a to v sirsom meritku nez len zorganizovat jedno kolo... Dalej ku kalendaru pretekov, z jamesu putuje urcity objem financii na mladeznicke preteky, tie vyuzilo tych par ludi co maju chut natahovat sa s organizaciou pretekov a bez dotacie kazdy na to kasle... pokial viem tak terminy neboli dane jednym clovekom a organizatori do toho mohli a urcite aj povedali svoje... Na mena ako Walter a Milan Jamrich som trosku haklivy, ked ich za nieco obvinujes, Milan je cerstvy otec a Walterovi sa po tych rokoch vobec necudujem, ze toho ma plne kecky aj ked s deckami na preteky stale chodi... Je pravda, ze Jirko ma tvrdy meter ale preteky vie aj zorganizovat aj postavit. S vyzvou by som sa obratil skor na kluby, ktore maju stenu a v okoli decka, ktore by mali zaujem liezt aby ich podchytili a navstevovali s nimi preteky. Ak je problem naozaj len v obsadenosti kategorii treba dokazat, ze ma naozaj zmysel otvarat dalsie kategorie... Decka trenujem a teda aj viem nieco o ich motivacii. Koho bavi byt stale prvy alebo druhy z dvoch? A co to spravi s dietatom ked zrazu pride do vyssej kategorie a nebude hviezda? Prezil som si podobny pocit a vasim detom ho velmi neprajem... Lepsie a prospesnejsie z hladiska rozvoja je byt najslabsi medzi silnymi ako nasilnejsi medzi slabymi - moj sukromny nazor:-)

Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

22.02.2007 07:38:22
Reakcia - radim

ahoj tamas. preco ma spajas s nejakou komisiou? ved ja som o nich nikde nepovedal ani slovo, mne o clenstvo v komisii predsa vobec nejde. nekritizoval som preteky ako take, ale mam pocit, ze ked sa navrhne nieco, s cim druha strana nesuhlasi - uz je ohen na streche. vzhladom k tomu uz ani nebudem dalej reagovat na niektore tvoje dalsie tvrdenia, lebo by to bolo este horsie. myslim si ze aspon nieco o tom viem... ver mi, mne absolutne vobec nejde o to kritizovat so zalozenymi rukami. ale ako pises sam &quot;...pretoze nestaci len kritizovat preteky, treba pre ne nieco spravit a to v sirsom meritku nez len zorganizovat jedno kolo...&quot; - rad by som spravil nieco aj v sirsom meritku a nie len zorganizoval 2 kola, ale k tomu treba aj druhu stranu, ktora je ochotna diskutovat.

Re: Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

22.02.2007 08:41:28

Radim, s komisiou som ta spojil len preto, ze ta v poslednom case vnimam ako najaktivnejsieho v oblasti rozvoja mladeznickeho lezenia... Z vnutra komisie sa zmeny pravidiel a stylu pretekov urcite robia lahsie ako navrhmi z vonka... Kludne reaguj aj na dalsie moje tvrdenia, co som napisal bol moj nazor na vec, cim viac pohladov sa tu nacrtne tym objektivnejsi a konkretnejsi moze byt vysledok tejto diskusie:-) Ten ohen na streche co si napisal nemusi byt vzdy len zly, moze v konecnom dosledku nieco zmenit...

Re: Re: Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

22.02.2007 10:32:06
Reakcia - radim

je toho dost, tak som to poslal mailom.

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

26.02.2007 09:07:43

1.) Priestor pre teba. Ak to vies pravit lepsie, smelo do toho, myslim ze chlapi budu len radi.<br /> 2.) Ak si za svojim nazorom nestojis ani natolko aby si sa podpisal, neocakavaj nejaku reakciu. Ako chces nieco riesit ak sa bojis aj podpisat?

Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

26.02.2007 20:04:21

A tu ide o meno alebo o problem? Ja ta tiez nepoznam, tvoje meno mi nic nehovori. Ked sa podpisem, spusti sa diskusia o tom, ci vobec mam pravo nieco kritizovat, ked som ten a ten a leziem to a to a ze som nebol 30 krat rocne na pretekoch (lebo to je kvalifikacia). Skus bez ohladu na moj podpis argumentovat - cinnostou komisie mladeze, kvalitou mladeznickych pretekov a pripravy mladych talentov, kalendarom, kategoriami - skratka argumentuj k problemu. Dakujem.

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

27.02.2007 22:35:47
Reakcia - Miro Antalik

Pozrel som na Cechy - pohar a co nevidim? Pocet pretekov Ceskeho pohára - 4 kusy na obtiaznost a terminy 28.4., 12.5., 6.10. a 21.10.. Ten jeden pretek na rychlost v juni je skor take rozptylenie pre deti. Takze nevidim rozdiel od Slovenskeho pohara. Ak spominas Tendon Cup, tak na tomto nemaju moznost startovat najlepsi z Ceskeho pohara a zahranicni lezci mozu startovat ak im to usporiadatel dovoli a aj potom su mimo sutaz a nie su vyhodnoteni. Tendon Cup je totiz urceny hlavne pre deti, ktore nelezu sutazne. Taketo preteky ma moznost urobit na Slovensku ktokolvek, kto ma pristup k nejakej lezeckej stienke. Staci sa len realizovat. Takze ak o tom nieco vies, potom Ti zopar malickosti uslo<br /> <br />

Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

02.03.2007 15:50:58
Reakcia - radim

preco vydavas svoje dojmy za fakty? to kde si videl napisane, ze kolo pohara na rychlost je &quot;len take rozprylenie pre deti&quot;? to je normalne regulerne platne kolo pohara mladeze v cr, nakolko tam ma rychlostne lezenie celkom slusnu tradiciu a uspechy - ale znalec ako ty by to mal vediet. a potom - porovnal si aj kategorie? stale sa ti to zda to iste??

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

24.02.2007 14:22:14
-

lol, co sa tu handrkujete o detskych pretekoch ,sak nikto z vas tym detom nezabezpeci perspektivny trening . a deti ktore vyhravaju mladeznicke kategorie o 3-4 roky si ani nespomenu ze dakedy drzali chyt v ruke

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

26.02.2007 20:58:00

Takisto mi neda nereagovat.Pozerat sa,nic neurobit a potom kritizovat je to najlahsie...avsak nevedie to k nicomu,mozno akurat tak k znechuteniu tej aktivnej strany.<br /> 1.Mala poznamka k cestam na pretekoch-stavat cesty na preteky naozaj nie je jednoduche ci uz casovo alebo fyzicky-to ze ne detskych pretekoch &quot;nahadzali&quot;chyty na stenu na poslednu chvilu nie nic viac iba kecy!<br /> 2.Preco tak velmi bojujete za otvorenie mladsej kategorie?Pre take male deti by to malo byt predovsetkym o zabave a radosti z lezenia a nie o nutenom vyhravani zo strany rodicov!

Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

26.02.2007 21:48:49
Reakcia - radim

kamarad anonym, sam sa skor citim &quot;na tej aktivnej strane&quot;. ver mi, nieco som uz urobil. to dohadzovanie chytov na poslednu chvilu je proste holy dokazatelny fakt a nie kecy ako pises. rad ti menovite poviem 3 pripady z minuleho roku. kategorie su vec nazoru - ja som iba prezentoval ten svoj. pozri sa inde a potom hovor. a skus logiku A 12 rocny, B 15 rocny = rozdiel 3 roky. v A kategorii startovali aj 6 rocne deti, minuly rok dokonca 5 rocni = rozdiel 7 rokov. preco teda koli naplnenosti neurobime 1 kategoriu do 15 rokov, bude ich tam 25 ako pisal jirko a je vystarane. ked nas netrapi rozdiel 6 rokov, preco si lameme hlavu nad 3 rocnym?<br /> neviem ako lezies ty - ale skus si podla svojej logiky zasutazit (zdoraznujem slovo zasutazit) len tak pre radost z lezenia s mrazkom a jemu rovnymi. kolko ta to bude bavit? a skus si naopak predstavit, ze si merias sily so seberovnymi. neviem, ci mas dieta, ci s nim chodis na preteky. ja ano. poznam jeho pocity, vobec to nie je o nuteni. tu radost ma prave z toho, ked moze sutazit so seberovnymi. naopak, ked povinne lezie s deckami o 7 rokov starsimi a je hodnotena a znacne hendikepovana, motivaciu straca. skus sa nad tym len trochu zamysliet, nez nieco oznacis za kecy.

Re: Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

27.02.2007 00:08:53
Reakcia - rodic

Neda mi nereagovat na anonyma.<br /> 1. stavanie ciest je urcite namahave a klobuk dole pred tymi, co to robia (hlavne ak to robia zadarmo), ale bohuzial pridavanie chytov je na niektorych pretekoch realita.<br /> 2. A vacsim detom uz nejde o zabavu a radost z lezenia ? Tie tam uz chodia len pre ceny ? Deti su od malicka sutazive, pretoze to vidia vsade naokolo u starsich. Bud to nazvyme sutazou a odmenujme vsetkych spravodlivo podla rovnocennych kategorii, alebo to nazvyme radost z lezenia a neodmenujme ale sa len tesme.<br /> Viete aka je priemerna vyska 6 rocneho dietata ? 120 cm. A priemerna vyska 12 rocneho dietata ? 155 cm !!!<br /> A to nehovoriac o tom, ako sa ten rozdiel zvacsi, ked obidvaja zdvihnu ruku a snazia sa dociahnut chyt.

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

24.02.2007 17:29:22
-

Ale aspon natrenuju na Superchyty :-)

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

27.02.2007 10:53:01
-

o com sa tu hadate ? najlepsie by bolo povolit pristup na preteky len od urciteho veku a bol by pokoj

Re: Pozvánka: Bocianik Cup 2007

27.02.2007 11:45:03

Lepšie je mlčať a ostať idiotom, ako prehovoriť a odstrániť všetky pochybnosti.

Pozvánka: Bocianik Cup 2007

05.03.2007 17:22:32
-

ja vam nerozumiem - toto milujem: podme sa bit do prs, co mi tu vsetko robime a este k tomu zadarmo, ale zamysliet sa nad tym ci to aj robim PORIADNE, na to vas uz nie je!<br /> Samozrejme, ak robite preteky pre decka, tak to uz dotiahnite a urobte kategoriu pre vsetkych, to je predsa jasne! ako moze pretekat 6-rocny s dvanastrocnym?<br /> !!??!!

Túto položku môžu komentovať iba prihlásený používatelia. Prihlás sa alebo zaregistruj!