Štefan Bednár: Pata negra, 8c

  • Nedostupný
    Štefan Bednár na konci výjazdu do Rodellaru vyliezol dlhočiznú Pata Negru, 8c. Viac o výjazde a nesplnených cieľoch v rozhovore vnútri článku.
Štefan: "No ako neviem, či je o čom písať, lebo celý výjazd pre mňa katastrofa ..
V plane som mal vyliezť Minas + aspoň 5 ciest okolo 8c. Myslím, že som aj na to mal,
ale bol to jeden tragikomický príbeh to naše pôsobenie. V kuse horúco 28-32 stupňov, totálka sauna, keď boli mraky ešte horšie.
Ale tak čo, v podstate na pláne som mal rýchlo preliezť ten Minas Tirith, čo je 10m bombovačka za 8c+, myslel som, že to pôjde rýchlo, ale tyždeň trvalo kým som sa aktivoval na tie pohyby, potom to prišlo, mal som v tom rezervu avšak cez to teplo to nijak nešlo stále som padal v poslednom kroku... V jednom pokuse mi spravilo dieru na prsteníku musel som oddýchnuť, potom zasa sa aktivovať do toho ... v ďalšom dobrom pokuse mi natiahlo prst na trojprstovom spoďáku ... musel som zmeniť na novo softvér narvať k trom prstom aj malíček ... tak som to na novo prerábal pohyby s tým malíčkom, opät som padal v poslednom kroku ... stále brutál horúco, potom mi odseklo bruško na tom malíčku ... zahojilo sa to, zasa dobré pokusy v teple ... potom som zariskoval, lebo s tejpkov na malíčku sa mi nedalo dobre cvakať tretie istenie... išiel som bez tejpky mal som brutálne dobrý pokus, ale opäť v poslednom kroku sa už nedalo odseklo mi malíček na druhý krát ... :D:D

Tak som medzitým ešte chodil do Ventanas si zaliezť aj iné cesty, skúšal som tú Patu negru, avšak väčšinou len na dolez s krvavým prstom, pokiaľ to nezačalo veľmi pretekať. To už som nechával v ceste 2 cm fľaky krvi a už mi to prišlo blbé, tak som to ani nedoliezal, zbytočne som však prišiel o pokus.

Patu negru som nakoniec vyliezol posledným pokusom výjazdu, myslel som, že už nebudem vládať, keďže v Minase som už nemal absolútne silu po tých 3-och týždňoch, ale nakoniec to bolo celkom v pohode, nejako veľmi ma to nepotrápilo , v podstate take priebežne stredné lezenie, bouldríky, potom dobrý oddych a na konci tažší bouldrík do kolmice a už len 9-tkovy dolez, ťahy po madielkach. Ale nakoniec som bol rád, že som vyliezol aspoň tú Patu Negru, lebo je to ozaj skvost Rodellaru, každopádne som mal na viac no.
Potešilo ma to aspoň, že to šlo tak ľahko, keďže som to liezol len tak pomimo, aby som si zaliezol aj niečo iné ako stále tých istých 15-20 brutálnych krokov v projekte ..."

Komentáre (4)

Štefan Bednár: Pata negra, 8c

16.09.2014 15:58:50
Anonym - marian PO

vpoho Pišta si chlap...27 si príd zabouldrovat do Prešova ...čoskoro bude plagát,,,

Štefan Bednár: Pata negra, 8c

16.09.2014 19:44:34
Anonym - pretlak

nic v zlom Pista, ale co ste cakali v auguste ? Vzhladom na podmienky aj tak pekne cisla si doniesol

Štefan Bednár: Pata negra, 8c

16.09.2014 21:17:51

No cakal som ze to vdaka silovej prevahe pojde aj v teple ... ale neslo to prebit nijak raz , a ono sa zvykne od septembra ochladit tentokrat sa vsak ochladilo az po nasom odchode :-/ nic no clovek sa pouci :O

Štefan Bednár: Pata negra, 8c

16.09.2014 21:24:01
Anonym - steve

hlavne že si sa važnejšie nezranil ostatne je zábava a odieranie prstrov...

Nový komentár

Ochrana proti spamu
dva +sedem = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...