Eurotrip 1: Trisselwand

  • Počas roka sme spolu s Peťom uvažovali, čo v lete. On ako pedagóg na plný úväzok a ja zase ako vyštudovaný geológ sme mali mať celé leto voľné. Je to jasné. Ide sa na Eurotrip! Ciele sú dané, len to počasie, keby sa umúdrilo vo väčších kopcoch...Jediné miesto, kde hlásili plech, bolo Totes Gebirge v Rakúsku.
Náš prvý cieľ sa teda nachádza v Rakúsku nad malebným jazierkom Altausseer See. Už roky Peťo počúval, ako sa tam chcem ísť pozrieť. Juhozápadnú stenu Trisselwandu (1755 m.n.m) tvoria zväčša platne dosahujúce dĺžku 500 m. Platne sú popretkávané viacerými cestami, z ktorých sme si vybrali cestu Seeblick (7).
Caption of the figure above.
Trisselwand, cesta Seeblick približne kopíruje líniu tieňa uprostred steny
Po 3hodinovom blúdení sa konečne dostávame do nástupovej jaskynky. Po úvodných dvoch 3kových dĺžkach sa dostávame pod prvú 6tkovú platňu. Rajbasy nám vždy sedeli a po pár tempách sme na nasledujúcom štande. Slnko pripeká, lezenie je luxusné, lýtka pália, no po pár dĺžkach  voda dochádza. Pred nami 8 dĺžok a rozmýšľame, čo ďalej. Zlaňujeme? Veď to nedáme v tom pařáku! Dokelu, nemohli sme zobrať 2 fľaše vody?...Čo už, ide sa ďalej. Hecovačky.
Caption of the figure above.
Peťo v platniach Seeblicku
Keby sa dalo aspoň do dákeho "tatranského" komína schovať. No všade len platne a platne a Slnko nad hlavami. Vyprahnutý ako na Sahare s blatom v ústach sme konečne pod poslednými štyrmi dĺžkami 6+,7-,7,7. Už sa nám fakt nechce. Slnko posťahovalo lezečky ako vedelo + nedostatok vody sa podpísalo pod naše rozblatené rozpoloženie. Vravíme si, to najlepšie na koniec. Snáď to nebudú 7mičky ako od Pauera :-) . Pri každom tempe fučíme, sliny nikde. Trieskame si hlavy, ako sme si mohli parádne užiť tieto posledné dĺžky, keby nie sme takí magori. Bol by to skvost. Pri západe Slnka si už na vŕšku podávame ruky a čaká nás už len nekonečný zostup za vodou.
Caption of the figure above.
Vlado nad jazerom Altausseer See
Všetky dĺžky sme vyliezli na OS. Po odomknutí auta na parkovisku každý vypijeme 3litre vody. Keď budete niekde okolo, určite si príďte vyliezť tento platňovitý skvost. Ale zoberte si isto viac vody :-)
Rozlezení by sme boli, ide sa ďalej!
Caption of the figure above.
prší, prší, zdvíhame kotvy, smer France

Veľká vďaka patrí tím, ktorí náš Eurotrip podporili, a to:
Bernosport.sk
Susenemaso.sk
Vlado Šuraba & Peťo Šofránko
http://surabasofranko.wordpress.com

Komentáre (4)

Seeblick, 7 - Trisselwand

24.07.2014 09:52:32
Anonym - el supo

pekne,len tak dalej... a vsetko naj Vagimir...a nezabudni chce to vasen...

Seeblick, 7 - Trisselwand

25.07.2014 07:13:57

Dobre sa to cita ako vam to leze! a veru tiez vsetko naj k meninam!

Seeblick, 7 - Trisselwand

25.07.2014 13:02:57
Anonym -

Vyborny tip. Vdaka! Vyzera to tam paradne.

Seeblick, 7 - Trisselwand

28.07.2014 14:52:49
Anonym - robo

liezli sme pred dvoma vikendami,prislo mi to troska lashie ako 7, ale inak nadherna cesta, odporucam

Nový komentár

Ochrana proti spamu
pät -sedem = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...