Banane Boulder King 2016

  •       window.post_1475309296073_16 = function(win,msg){ win.postMessage(msg,"*"); } window.post_1475309300898_53 = function(win,msg){ win.postMessage(msg,"*"); }

Tretí septembrový víkend  patril lezeckej bouldrovej sútaži Banane Boulder King, ktorá sa po roku vrátila na nádvorie mestského kežmarského hradu o ktorú sa postarali chalani z „banane teamu“ v spolupráci s mestským športovým klubom James Kežmarok a Regionálnou rozvojovou agenturou RRA Horný Spiš, ktorá zapojila túto aktivitu do projektu „Komunitný outdoor“.

Jednalo sa už o 4.ročník tejto sútaže a celkovo 2.ročník na hradnom nádvorí, ktorý z roka na rok naberá na úrovni a popularite a taktiež buduje kultúru boulderingu ako športovej disciplíny v podtatranskom regióne, kde sa o vačších lezeckých akciách či stenách da hovorit len velmi tažko.

Banane Boulder Kingu sa zúčastnilo 27 princov a 3 princezné, ktorý bojovali o postup do večerného finále, kde sa bojovalo o titul kráľa. V kvalifikačnej bitke si sútažiaci museli poradit s 15 problémami od samotného Bananmana, na ktoré mali dve a pol hodiny, s ktorými sa najlepšie vysporiadal Robin Gelle z Popradu (Ululu). Finále prebiehalo štýlom OS na 4 finálových problémoch, do ktorého sa prebojovalo 8 najlepších mužov. Daždivé počasie a následná vlhkost počas finále chlapcom určite nepomohla a tak chlapci museli zabrať o to viac. Po zatopovaní dvoch bouldrov Robin obhájil titul z minulého roku a dokázal že nie je žiadny princko ale ostrieľaný hráč, hodný statusu kráľa. Na druhom mieste skončil Dominik Multán z Popradu , tretie miesto zobral Filip Budzák z Ružomberka. Ženská kategória sa vyhlasovala podľa poradia kvalifikácie, v ktorej najvätšiu zdatnosť preukázala Petra Bobulová z Popradu a tým sa stala kráľovnou boulderingu. Na druhom mieste sa umiestnila Katarína Slivová, rodáčka z Vysokých Tatier, tretia skončila Katka Černícka. O výbornú atmosféru počas finále sa postaral miestny music master Dj Jarec a o hecovanie publika sa postarali organizátori Michal Malina a Urban Petra.

V rámci sprievodného programu bol k dispozícii stánok z občerstvením a kaviareň Čierna pani. O aktívnu propagáciu kežmarskej cyklodopravy sa postarali mládežníci z iniciativy  „Vlk ktorý nikdy nespí“, ktorého cieľom je rozbicyklovat Kežmarok.

Ani tento rok nechýbala v meste známa crossfitová skupina Reds Crew na čele z ambasádorom a popredným trénerom Davidom Mikšom, ktorý spestrili akciu o krásne šporotvé momenty a propagáciu tohoto športu.

V závere podujatia sa predstavili dve amatérske kežmarské kapely, kde najmä Ivan Krajňák so svojou kapelou odviedli nezabudnutelný zážitok, ked svojou hudbou strhli doslova davovú psychózu a roztancovali celé nádvorie hradu.

Počasie ako minulý rok akcii veľmi  neprialo, no na túto situáciu sme boli vopred dobre technicki pripravení a tak sme mali možnost užit si super deň a atmosféru, ktorá na hrade panovala počas celého dňa až do večerného finále, kde sme spoznali kráľa a kráľovnú boulderingu 2016 pod Vysokými tatrami.

Poďakovanie patrí spoluorganizátorom, správe kežmarského hradu  a všetkým zúčastneným .Akciu sponzorsky podporili: Ululu Poprad, Rafiki Plzeň, RRA, Quera, ŠK James KK, Reds Crew, Vlk ktorý nikdy nespí, Tatry care, Tatratea, Banane, Brush One, Voda-kúrenie-elektrika Perignát, Marva tyčinkáren KE.

 

!!! Nech žije král a královná !!!                                                                 

Caption of the figure above.
Lukáš bombí modré bobule ..

Caption of the figure above.

liezlo sa, tancovalo sa spotovalo sa :)

Caption of the figure above.

Banánman pokus osobák :)

Caption of the figure above.
Robin v prvom finálovom bouldi :)

Caption of the figure above.
Obhliadka finále 

Caption of the figure above.
Finalisti BBK 2016!

Foto: Martin Viazanko

 Viac foto: https://www.facebook.com/martin.viazanko/media_set?set=a.10210193398902039.1073741866.1551351250&type=3&pnref=story

„Projet bol finančne podporený  Ministerstvom vnútra Slovenskej republiky“.

Caption of the figure above.

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
devät +šest = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...