Forsting RACE 2016 report

  • Keď som ráno pozrel na teplomer a bolo na ňom – 17,5 ° C bolo mi jasné že pretek bude riadne ťažký pre všetkých...

Do lezenia sa pustilo dvadsať mužov, sedem juniorov, piati veteráni a tri ženy.

Päť kvalifikačných ciest určilo poradie do finále. Keďže cez štvrtú cestu prešli iba traja lezci a do finále mali postúpiť piati, ukázalo sa že rovnaký počet bodov ako piaty lezec v poradí , má ešte päť ďalších lezcov. Tak do finále išlo celkom 10 lezcov.

Caption of the figure above.
Caption of the figure above.

Ako prvý sa do finálovky pustil Jožko Leško a aj keď na hrane previsu dosť dlho hľadal správne kroky, doliezol cestu až do poslednej diery paragánu no druhú zbraň už založiť nestihol . Ďalším chalanom sa napriek veľkému úsiliu až tak dobre nedarilo, určite aj pre veľkú zimu, no so zmrznutými prstami na záverečný paragán sa prebojoval Erik Rabatin a úplne celú finálovku prešli Adi Zvara a s lepším časom Ďuri Švingál.

Caption of the figure above.
Caption of the figure above.

Caption of the figure above.
Caption of the figure above.

Z juniorov sa do finále prebojoval iba Adam Pačnár, no iba s maličkou stratou boli za ním krásne lezúci chalani z Handlovej Peťo Kuric aj Maťo Minárik.

Caption of the figure above.
Caption of the figure above.

Ženy sa tak ako minulý rok stretli tri. Celkom jasne zvíťazila Dagmara Lesnaková z Prešova a za ňou Kika a Zuzka Kapustové.

Caption of the figure above.
Caption of the figure above.

Veteránom vládol Peter Ronyai z Miškolca ktorý ako jediný dokázal preliezť všetky cesty bez straty bodu. Dobre zabojoval domáci Feri Mrovčák, no nad jeho sily bola štvrtá kamenná cesta a iba o jednu tisícinku bodu za ním skončil Rostislav Labuda z Prešova.

Ako podsúťaž sme mali“ Duškov Drúk“. Keďže sme tento ročník venovali Duškovi  Leskovjanskému, nášmu kamarátovi, ktorý zahynul v lete pri páde vrtuľníka v Slovenskom raji , chceli sme si ho pripomenúť niečim výnimočným a jemu vlastným. Raz keď bol potrénovať, len tak so zbraňami, dal si na dorazenie drúk ktorý viliezol bez mačiek. Myslel som si že sa nikomu nebude chcieť liezť na drúk bez mačiek, no keď Ďuri Švingál nasadil latku na 26 sekúnd, hňeď to žilo a po mnohých pokusoch viacerých lezcov, najrýchlejšie to čisto vyliezol Erik Rabatin za 18,95.

Po ocenení lezcov sme si Dušana pripomenuli aj krátkou prezentáciou od jeho kamarátov a aj sme si zaspievali jeho obľúbenú pieseň.

Na záver iba dodám že aj keď to bol pre zimu náročný pretek, myslím že v celkom  dobrej nálade a priateľskom kolektíve sme prežili pekný ďeň.

Všetkým zúčastneným ďakujem že sa nezľakli zimy a prišli a samozrejme aj sponzorom ktorí nás podporili. SHS JAMES, ŠK IAMES Kežmarok, Embraco s.r.o., Železiarstvo Nezábudka, Benesport, Záhradníctvo Muškát, Majster Centrum SNV, Mrava s.r.o.,M.K.M. SK.s.r.o. a priatelia. Ďakujeme.

Števo Kapusta.

Vysledky Muzi Juniori

Vysledky Veterani Zeny

Celkove poradie SP po 3. kole

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
pät -devät = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...