Think Big!Rocklands 2015 - Bouldertribe

  • V malej kmeňovej komunite v Afrike nesmelo a ospalo vykuklo slnko. Z časti v tom mal prsty miestny šaman Bra-Go (v preklade Ten-Čo-Nosí-Tepláky-Pod-Prsia), ktorý zobudil celý kmeň ranným rituálom obsahujúcim nejaký 12 rokov odležaný destilovaný jačmenný slad. Netrvalo dlho a už sa všetci trmácali miestnymi malými povozmi vysoko do hôr, kde ich čakal deň plný ťažkej práce v neúprosnej zime a vetre. 
Caption of the figure above.
To-Gre (Ten-Ktorému-Hovoria-Pchšecedo) tu mal totiž vyhliadnutý projekt a veľký sen za 8B – Vice. Celý kmeň bol od začiatku paralyzovaný zimou a tak bol rozbeh pomalý a lenivý, ale väčšina rýchlo pochopila, že pohyb je cesta k teplu. Naše dve samičky Ren-Švu (Tá-Čo-Kŕmi-Všetky-Zvery) a Ka-Čiž (Tá-Ktorá-Na-Meno-Ešte-Len-Čaká) sa pustili do obliehania Colin the Librarian za 7A, z ktorého sa nakoniec stal celodenný projekt. Do Vice sa medzičasom zavesil k To-Gre aj Hu-Švu (Ten-Z-Ktorého-Slov-Majú-Všetci-Svalovicu-Na-Bruchu) a začali onen projekt krokovať a všemožne trápiť. Napriek tomu, že Vice je presne typ kompresného lezenia, ktorý To-Gre sedí, cítili sa v tom obaja slabí a po dlhšom skúšaní si museli ísť opraviť ego do stropu oproti, do problému s názvom Cabe Town za 7C.
Caption of the figure above.
Martin v Cabe Town 7C
 
Tu sa v tom už rozliezal Ma-Spil (Ten-Čo-Je-Silný-Na-Lištách) a pomaly sa prepracoval k pádom z posledného kroku. To-Gre si v poslednom kroku spadol na flash, ale druhým už nezaváhal, Hu-Švu si padol viac krát, ale tiež sa s tým nepáral dlho, takže aj Ma-Spil sa musel pochlapiť aby sa s chlapmi mohol posunúť na druhú stranu „pevnosti“ do bouldru Streched and Pressed za 7C+. Tu sa ukázalo, že všetci traja sa vedia skôr natiahnuť ako potlačiť a tak odišli z pod tohto skvostu s dlhým nosom. Český kmeň mal v studenom a veternom počasí a po rest dayi pomalší rozbeh, ale Colin the Librarian si vyliezla väčšina a zaútočili aj na Groung Control 7A, s ktorým sa popasovali aj Ka-Čiž a Bra-Go. Vice nakoniec zostal skrokovaný iba tímovo a tak sa prvý 8B útok veľmi nepodaril.
Caption of the figure above.
Humpi v záverečnom pretlaku Stretched and Pressed 7C+
 
Na druhý deň zaútočil celý česko-slovenský kmeň na sektor Fields of Joy a keďže bolo pod mrakom, nechcel nikto opakovať chybu z predchádzajúceho dňa a posedávať kým nezmrzne. Kar-Bi (Tá-Ktorej-Hovoria-Šéfová) sa spolu s Dom-Du(Tá-čo-Vie-Chodiť-Po-Highline) pustili do miestnych skvostných 7Áčok a podobne ako predchádzajúci deň, aj tu sa z prvého 7A vykľul celodenný projekt. Kiesl ale babám učaril a tak ho trápili, koľko koža vládala. Hu-Švu a Ma-Spil sa rýchlo prešli 7Céčkom Siang a namotali na to aj Ka-Čiž.
Caption of the figure above.
Katka bojuje v Siang 7C
 
Tej sa v tom pokusy stále zlepšovali a keby nebolo začalo pršať, tak by mala v kapse svoje prvé céčko. Dážď zahnal celú tlupu pod previsy a tak sa podarilo už iba chalanom si odskočiť na jeden Captain Morgan za 7B a potom ozlomkrky utekať za dažďa do auta. Počasie sa nevyvíjalo najlepšie. Ďalší deň bol rest day, strávený v horúcich kúpeľoch, kde mrholivé sychravo iba dotváralo správnu oddychovú atmosféru. Keďže pršalo ráno aj nasledujúci deň, kmeň sa stiahol k svojim ohňom a chystal sa prečkať ďalší rest day, aby mohol po dvoch dňoch naplno udrieť do nových výziev. Hu-Švu s Ren-Švu napriek nepriaznivému počasiu vyrazili liezť a Hu-Švu si doniesol aj cenný skalp v podobe ukrutného skoku I believe I can fly 7C. Ostatní vyrazili aspoň loviť dikobrazy a pozrieť ďalší sektor, keď sa poobede vyčasilo.
Caption of the figure above.
Renča vo výleze To Simay 6C+
 
Dva dni kľudu najviac pomohli Ma-Spil, pretože ten to v rýchlo schnúcom 8 day rain sektore rozbalil na plné bomby. Po krátkom rozleze sa na pár pokusov prešiel v Black Mango Chutney za 7C+, anglánom ukázal ako sa v rýchlosti lezie Barracuda 8A a hodinku-dve na to, pred usmievavými očami Shawny Coxey a jej frajera flashol The Arc 8A. Keďže išla karta a pach prelezov bol vo vzduchu išiel sa pod Barracudu aj posadiť. Tu ho však už prelezené prsty zastavili a Barracuda sit-start zostala zapytlená.
Caption of the figure above.
Martin na ukrutných lištách Black Mango Chutney 7C+
 
Hu-Švu mal jednu zo svojich oscilačných lezeckých nálad, kde ho jeden boulder dokáže hlboko deprimovať a hneď ďalší poriadne nakopnúť. The Shark 7C+, ho však deprimoval natoľko, že ani rýchly prelez Black Mango Chutney 7C+, mu nedokázalo vrátiť prelezový apetít. To-Gre už mal Barracudu, Black Mango Chutney aj Sharka prelezené z minulých návštev a tak sa len tak tmolil, rozhýbaval sa v tom s chalanmi a šetril sa na The Arc 8A.  Ten sa mu mohol tiež podariť flashom, ale na chybičky v prstoklade sa história nepýta. The Arc teda padol pre Ma-Spil a To-Gre rýchlo, Hu-Švu sa im do toho podarilo motivovať, aby to skúsil a nastúpil, k prelezu, ho však už dokopať nedokázali.
Caption of the figure above.
Martin bojuje s Barracudou 8A
 
Ka-Čiž sa ale poriadne hecla preliezla si svoje prvé 7B+ s romantickým a výstižným názvom 9127km to Frankenjura (hlavný problém bol dlhý krok cez jednoprstovú dierku v strope). Ka-Čiž síce do dierky, kde To-Gre zmestil len malíček, zmestila dva stredné prsty, na vážnosti prelezu to nič neubralo. To-Gre to dal aj za malíček a potom sa v tom na flash prebehla aj Kar-Bi. Ku-No(Ten-Čo-Má-Krátke-Ruky) aj Rad-Zá(Ten-Čo-Je-Manuálne-Zručný) si napriek svojmu kmeňovému menu vyliezol To Siemay 6C+.
Caption of the figure above.
Katka a jej 9127km to Frankenjura 7B+
 
Ďalší deň Ma-Spil pokračoval v partizánskej technike „hit-and-run“ a hneď jak dobehol pod Tea with Elmarie 8A+, tak dostál svojho kmeňového mena a druhým pokusom to tam sucho poslal. A kým sa Hu-Švu rozskákal s paviánmi v Baboon Sumo 7B+ a To-Gre si zašermoval v Three Musketeers 7B, Ma-Spil si do denníčku pripísal ešte aj Ron Ron et Caramel 7C+.
Caption of the figure above.
Martin ladne v Tea with Elmarie 8A+
 
Kým Kar-Bi perfektne zabojovala v Teapot direct 7B+, Rad-Zá a To-Gre si skočili Lord Greystoke 7B a Bra-Go si skrokoval Teapot 7C, časť kmeňa sa presunula pod Johna Denvera 7A a Muffasa 7A+, ktoré si Ka-Čiž vychutnala na pár pokusov.
Caption of the figure above.
Karina v Teatime direct 7B+
 
To-Gre mal ale v pláne pozrieť si ďalšie 8B. Nízky ale dlhý stropík na krásnom mieste pri vode s názvom L´arche od Freda Nicole ho uchvátil natoľko, že v ňom napriek ostrým chytom vydržal až do tmy a skrokoval si podstatnú časť celého bouldra. Projekt výjazdu sa teda na chvíľu zmenil a presunul.
Caption of the figure above.
Tomaso krokuje L´arche 8B
 
Ale dosť bolo afrických legiend a rozprávok. Treba snáď akurát dopovedať, že Ka-Čiž teda Tá-Ktorá-Na-Meno-Ešte-Len-Čaká sa mena nakoniec dočkala a napriek tomu, že kmeňová rada dlho zvažovala meno Kat-Čiž (Tá-Čo-Dlho-Spí), nakoniec rozhodli kulinárske schopnosti a po nájdení surrealistických súsoší zo zhoretej čokolády vo vanilkovom custarde sa rada uzhodla na Ka-Či (Tá-Čo-Pokazila-Dezert). Kmeňová rada starších je ale benevolentná a do konca výjazdu svoje rozhodnutie môže stále zmeniť na Katka Čižmárová (Tá-Čo-Lezie-Sedemcéčka).
Caption of the figure above.
neúprosný a neúspešný sumo zápas s paviánmi

Komentáre (3)

Think Big!Rocklands 2015 - Bouldertribe

27.07.2015 20:13:55
Anonym -

jaaj nadhera. Mato (ten-co-slinta-na-klavesnicu)

Think Big!Rocklands 2015 - Bouldertribe

29.07.2015 10:51:28

skvele! :)

Think Big!Rocklands 2015 - Bouldertribe

01.08.2015 21:51:39
Anonym - steve

tomaso gratulacia k 8b L´arche tušim? konečne dalšia meta...

Nový komentár

Ochrana proti spamu
tri +šest = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...