Bystrická jar

  • Nedostupný
    Na základe silného úvodu do lezeckej sezóny som sa rozhodol(bolo rozhodnuté:D) napísať malý report o prelezoch v okolí Banskej Bystrice. Jar bola prajná, veľa slnka, málo vody ,drtiť sa teda začalo pomerne skoro, sila si našla svoju cestu na skaly;-).

Začnem pekne z hora.
Peťo Zingor sa postaral o prelez Kanibala, čím si zlepšil svoje osobné maximum na 11-. Mal to na lopate už minulý rok ,ale prelez si počkal a ani mokré chyty ho nezastavili. Pridal aj prvé opakovanie Vyššej ligy 9+/10-, najhorúcejšej Harmaneckej novinky, ktorá sa ukrýva v Podsvetí. Do tretice otvoril Autistu, 10/+ vraj..

Ďalší Pán na holenie je Paľo Packo. Sezónu otvoril minuloročným projektom Vyššia liga. Úvodom do cesty je 6 kové lezenie v Ofučanej, chlebík sa láme na vrchu v mierne previsnutej kolmici, čo je Paľova špecialita..Následne sa presunul na Jelenec do svojho starého projektu Epilóg. Ten dlho neodolal a vznikla parádna kolmica s klasifikáciou za 10. Momentálne jedna z najtažších línií v oblasti.

Maťovi Hrubalovi sa pomerne rýchlo podarilo preliezť bouldrovú Lilien 10-, jedna z najkrajších ciest v oblasti(aspom podľa mňa), následne vybojoval Nekrológ 10-/10, čím potvrdil dobrú formu a hlavne bojovnosť.
Robo Luby sa prebehol v Jazvecovi 10- a tak isto aj v Bačovej skratke 9+/10-. Ďalej sa venoval  boulderingu,pretekom a maturitám, držím palce:-).
Dodo Nosáľ preliezol Pokánie teroristiek 10- na Jelenci.
Jožko Lovás zabojoval v Slnečných hodinách 9+/10-. Ani pád dole hlavou ho neodradil a pridal jeden z mála prelezov tejto parádnej kolmice.
Lukáš Liner a Lukáš Chlebničan preliezli Za plotom na Šturci, čím si obaja posunuli svoje maximum na 9+, veľká gratulácia..
No aby to bolo na kompletku, ja som kontinuálne prešiel zo Španielskych skál na tie domáce, za čo môže výborné marcové počasie. Podarilo sa mi vcelku rýchlo uzatvoriť svoje minuloročné resty Lilien, Blackout 10-/10, Nekrológ a Slnečné hodiny. 
 
Všetkým menovaným aj nemenovaným(snáď sa nikto nenahnevá) gratulujem a som zvedavý čo bude ďalej..
V Bystrici sa lezie, všetci ste vítaní.
 

Kubo Šuhajda

Komentáre (4)

Bystrická jar

08.05.2015 21:39:04
Anonym - tah-sha-tunga

Dal si Slnečné?! Paráda! A kvitujem aj priblíženie sa k domácim desiatkam... :D

Bystrická jar

09.05.2015 12:39:21
Anonym - Majo D.

Dodo Nosáľ je nejaký nový mladý talent z BB?

Re: Bystrická jar

09.05.2015 16:20:37
Reakcia Anonym - tah-sha-tunga

Dodo, resp. Jožo Nosáľ je síce mladý, ale pekné výkony podáva už nejaký ten piatok... A je z Detvy.

Bystrická jar

11.05.2015 23:00:12

tak parada konecne vam to tam vyschlo :) gratulujem k prelezom :) dufam ze to ostane dlhsie suche aby sa oplatilo dojst :)

Nový komentár

Ochrana proti spamu
pät -dva = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...