Chris Sharma – El Bon Combat 9b/+

  • Pár dní dozadu pribudla do zoznamu najťažších športových ciest sveta novinka – El Bon Combat 9b/+ v Cova de Ocell pri Barcelone a prvý prelez si nezapísal nik iný ako Chris Sharma. Cesta bola pôvodne projekt od Martího Iglesiasa Galobarta, do ktorého sa Chris zakusol a nakoniec preliezol. Ak bude obtiažnosť potvrdená, bude to jeho najťažší FA (first ascent = prvoprelez) a zároveň jedna z piatich najťažších ciest v známom vesmíre.  

Podľa Chrisových slov je cesta ako inak poriadne náročná tak technicky ako aj na silu, treba mať zapamätané kroky alebo zároveň ísť plynulo. Z fotiek a krátkeho útržku z video na Chrisovom facebooku (https://www.facebook.com/sharmaclimbing) to vyzerá ako riadna bouldrová darda!

Caption of the figure above.

Chris na svojom instagrame píše: Two years ago after climbing La Dura Dura It was time to mix it up. Years of single pointed focus on pushing the limits of sport climbing had taken a bit of a toll. It was time to get back to the roots of climbing, travelling, having fun, being spontaneous and opening up to new inspiration. It's interesting though, we always gravitate back to who we are. What's the next step, where do we go from here? Well if we are open to it, life has a way of guiding us along. My friend @marti_boncombat had a project that I'd heard about at Cova de Ocell 40 min from Barcelona and when I checked it out I was drawn back to and reminded of what my life has been about for so long; the lines that grab our imagination and inspire us to take our game up a notch , The King Lines . Something created by Mother Nature as if it were designed to be climbed, perfect shapes, just barely enough to find a path up, something worthy of dedicating yourself to 200%. Since June I've tried this line and it's reawakened my passion for straight up, at your limit, hard climbing. After many Close calls and a ton of effort it finally came together today. So psyched to be back in the flow and very excited for more. And of course thanks to all the support from everyone who has been following and sending me good vibes and messages!  Stay tuned for the video soon!“

„Pred dvoma rokmi po preleze La Dura Dura (9b+ v Oliane, Španielsko- aj keď to asi nemusíme veľmi spomínať) nastal čas veci trochu pomeniť. Roky totálneho sústredenia na posúvanie limitov v športovom lezení si mierne vybrali svoju daň. Prišiel čas vrátiť sa späť ku koreňom lezenia, cestovaniu, trochu si užiť, byť spontánny a otvorený novým inšpiráciám. Ale je zaujímavé, ako sa vždy dostaneme k tomu, kým vlastne sme. Aký je ďalší krok, kam ísť odtiaľto ďalej? Ak však zostaneme otvorený novým veciam, tak nás život povedie. Môj kamoš @marti_boncombat (Martí Iglesias Galobart) mal projekt, o ktorom som počul, v Cova de Ocell ,40 minút od Barcelony a keď som si ho prišiel obzrieť, stiahol ma späť a pripomenul mi to, o čom bol môj život taký dlhý čas; o cestách, ktoré podnecujú našu predstavivosť a inšpirujú nás, aby sme sa vyhecovali na maximum, o Kráľovských líniách (the King Lines). Niečo vytvorené Matkou Prírodou, ako keby to bolo navrhnuté pre vylezenie, dokonalé tvary, len tak-tak postačujúce na to, aby sme našli cestu nahor, niečo, čo si zaslúži, aby sme sa do toho vložili na 200%. Túto cestu som skúšal od Júna a práve ona vo mne znova prebudila zanietenie pre čisté, ťažké lezenie na hranici možností. Po toľkých tesných pokusoch and kope snahy sa to dnes konečne podarilo. Som rád, že som spať na vlne a veľmi sa teším na viac. A samozrejme ďakujem za podporu každému, kto ma sledoval a posielal pozitívne vibrácie a správy! Video čoskoro!“  

Caption of the figure above.

Uvidíme kedy a kto potvrdí alebo vyvráti klasu, ale jednoznačne to nebude zadarmo. Sezóna ešte nekončí, takže je možné, že sa niektorý z borcov pustí do tohto kombatu!

 

 

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
sedem -pät = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...