Ako bolo na MSR v Drytoole v Bratislave

  • Posledný novembrový víkend stena K2 v Bratislave opät zažila drytoolingovú show za úcasti pretekárov zo Slovenska, Ceska i Rakúska... Celkový pocet žien a mužov narástol na rekordných 35 kúskov.
Posledný novembrový víkend stena K2 v Bratislave opät zažila drytoolingovú show za úcasti pretekárov zo Slovenska, Ceska i Rakúska... Celkový pocet žien a mužov narástol na rekordných 35 kúskov. Pripravili sme pre nich 4 kvalifikacné cesty rôznych obtiažností (M4-M8) od položených, cez kolmé, až previsnuté... To, že si zaliezli naozaj všetci svedcí aj fakt, že všetky cesty vyliezlo až 13 mužov a 1 žena, ktorá by sa nestratila ani v mužskom finále...
Tento rok sme spravili malú zmenu a 2 lahšie cesty sme postavili na vonkajšej veži s jemne zimným nádychom vdaka pocasiu. A 2 vo vnútri steny v drytoolovom sektore na rozmrazenie.
Po kvalifikácii nasledovalo finálové predjedlo, ked nám Pavel Vrtík alias Baca odprezentoval vcelku vtipné a svojskou formou podané zážitky z velkých alpských stien a o nic menej velkolepých žúriek z Chamonix, ktoré on považuje ako súcast prípravy horolezca do tvrdých alpských, ci tatranských podmienok :-)
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.
Martina Kratochvilova a Radek Lienerth vo finale (fotil Kazo Linek)
Tento rok prišlo vela silných pretekárov, co sa pretavilo v rekordnom pocte finalistov. Systém finále sme nastavili na striedacku ženy/chlapy. Liezla sa rovnaká cesta pre obe kategórie s rozdielom jedného chytu a paraganovej dosky na zaciatku. Pre baby to bolo velké sústo, napriek tomu sa Martina Kratochvílová a Bára Valnohová slušne pobili s cestou a doliezli takmer na miesta, kde skoncili niektorí chlapi. O umiestnení na bedne bolo v ich kategórii rýchlo rozhodnuté a za nimi sa zacalo pomaly gradovat finále v opacnej kategorii.
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.
Tono Suchy a Duri Svingal vo finale (fotil Kazo Linek)
Prvých 7 pretekárov doliezlo zhruba do casti, kde zacal prvý a zároven posledný boulder v 1/2 cesty. Druhá cast cesty už bola vytrvalostnejšieho charakteru, kde postupne vyšie a vyššie odpadali Otakar Srovnal, Radek Lienerth a Pavel Vrtík. Po nich už nasledovali poslední traja favoriti finále, ktorí ukázali že vysiet na rukách môžu do rána a jedniné s cím sa budú pasovat bude cas. Tono Suchý bol prvým, ktorý topol finálku a tak nebol na neho vyvýjaný žiadny casový tlak. Hned za ním už vyštartoval ceský silák Jan Straka, ktorý už vedel, že bude musiet zapnút motor na vyššie obrátky a zároven nespravit niekde chybu. Podarilo sa! S prevahou získal dokonca náskok okolo 2minút. Ako posledný nastúpil obhajca Juraj Švingál. Liezol bez rešpektu na 200% štýlom: berem všetko alebo nic. Podarilo sa mu dokonca preliezt Jana Straku o necelé 2min a vynechaním pár chytov dokázal vygradovat dlhé finále.
Caption of the figure above.
Caption of the figure above.
Jan Straka a Duri Svingal vo finale (fotil Kazo Linek)
Finále dna sa však odohrávalo o már metrov dalej od finálky na barovom pulte, kde sa tancovalo až do ranných hodín :-)
Kto nebol môže lutovat a kto bol vie, že heslo: "Co sa stane v Las Vegas ostáva v Las Vegas" paltí aj pre bar K2 :-D
Dakujem všetkým organizátorom, pretekárom aj divákom za úcast a dúfam, že sa takto o rok vidíme opät.
Celkove vysledky na stiahnutie tu (pre spravne zobrazenie tabuliek je potrebne subor stiahnut)

Komentáre (1)

Ako bolo na MSR v Drytoole v Bratislave

03.12.2014 09:40:49
Anonym - Baca

Vymazlene cesty, spickova finalovka, super atmosfera behem i po. Adi, Duri, a dalsi chlapci z Bratislavy - starý môj bolo to dobre !

Nový komentár

Ochrana proti spamu
štyri -osem = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...