Nina Kovaříková: Hitchhike The Plane, 9/9+

  • Nedostupný
    Nina Kovaříková sa vrátila z plodného zberu vo Frankenjure. Okrem kopca onsajtov, vrátane dvoch 8+ sa jej podarilo preliezť aj legendárnu cestu Hitchhike The Plane, 9/9+. Legenda praví ...

Legenda praví, že v dobách, keď ešte deviaty stupeň bol len mýtom, panovala medzi eur´pskymi a americkými lezcami  súťaživosť chlapom vlastná. A tak raz prišiel John Bachar po náročnom zimnom tréningu a priamo v srdci vtedajšieho európskeho lezenia - Frankenjure svojim konkurentom zasial kukučie vajce - prvú deviatku na svete, cestu Chasing the Train, (Stíhanie vlaku). Podpichovačne na znak toho, že európskym lezcom uniká vlak, a mali by viacej trénovať. Odpoveďou bola prvá 9+ na svete - Hitchhike the Plane, 9+ (Stopni si liedalo).

Nina o svojom pôsobení v ceste: "Nahovoril ma do toho Kazo a ja som do toho išla veľmi rada, lebo je to presne môj štýl-previsnuté po relatívne dobrých chytoch. A navyše je to legenda a moc si tu cestu cením. Kľúčovy krok je nad druhým prevyskom - dostať sa z celkom oblej diery krížom do dobrej lišty s tým, že treba založiť pätičku za blbý bočák, kde skoro vôbec nedrží. Cestu som dala na tretí pokus s tým, že prvý bol skúšobný a druhý bol už ostrý, no vypadla som z kľúčového miesta."

Komentáre (2)

Nina Kovaříková: Hitchhike The Plane, 9/9+

03.09.2014 21:56:13
Anonym - smolo

super gratulácia! a tá legenda je fakt dobrá :-)

Nina Kovaříková: Hitchhike The Plane, 9/9+

03.09.2014 22:22:31

Nine gratulujem k paradnej ceste... Vedlajsia cesta sa vola Chasin the Trane co bola skladba Bacharovho oblubeneho saxofonostu. Ale kazdopadne ako legenda je to vtipne :)

Nový komentár

Ochrana proti spamu
pät +sedem = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...