Pozvánka: Turňatlón

  • Pozývame všetkých priaznivcov lezenia a Turnísk na 13. ročník 12-hodinového lezeckého maratónu TURŇATLÓN. Už budúci týždeň v sobotu (1.6.) štartujeme o 11:00 pri rampe na Turniskách.
Pozývame všetkých priaznivcov lezenia a Turnísk na 13. ročník 12-hodinového lezeckého maratónu TURŇATLÓN. Už budúci týždeň v sobotu štartujeme o 11:00 pri rampe na Turniskách.

Ako vlastne to prebieha? No začína sa klasicky prezentáciou pri rampe od 10:30. Nasleduje štart o 11:00 od rampy. Silné povahy behajú s batohmi, slabšie si už predtým batoh vyniesli a najslabšie povahy idú na Turniská ako obyčajne. Každá dvojica účastníkov dostane mapku s popisom ciest ktoré sa môžu liezť a s obodovaním. Za symbolicke 2,- E na osobu štartovné a môže sa pretekať.
Ktorá dvojica dosiahne do 23:00 najviac bodov má prvenstvo zaručené. Samostatne je možné hodnotiť miešané , čisto ženské alebo juniorské dvojice.

Ako je to z bodmi? Každý lezec nad 40 rokov má k dobru 5 bodov, každá lezkyňa tiež 5 a každý mohutnejší na 100kg borec tiež 5 bodov.  Tj keď sa na štart postavie dve stokilové dámy , majú hneď na štarte 30 bodov. K získaniu daných bodov však musí dvojica vyliezť minimálne jednu cestu.

ďalšie body sa získavajú lezením. Každá cesta je ohodnotená bodmi, ak obaja lezci vylezú cestu bez sadnutia dostávajú súčet daných bodov. Ak Si jeden z nich sadne tak , z časti bodov daného lezca polovicu, ak si obaja sadnú tak dostávajú polovicu bodov.
Pozor body za lezenie sa rátajú iba ak obaja lezci vylezú celú cestu. Ak lezec cestu vylezia technicky a to čo i jeden krok tak má za to 0 bodov.

O 23:00 sa body a cesty zrátajú a nasleduje vyhodnotenie a diskusia v Klembe.
Keďže sa lezie aj v noci (niektorí) nezabudnite čelovky.

Tešíme sa na Vašu účasť.
 
 
s pozdravom
 
predseda Rozlomity klubu
 
www.rozlomity.sk
 
https://www.facebook.com/Rozlomity
Caption of the figure above.

Komentáre (0)

Nikto zatiaľ nepridal komentár. Buď prvý!

Nový komentár

Ochrana proti spamu
dva -osem = Prosím, počkajte. Overujeme, že ste to vy ...